Ara
Close this search box.

Türkiye, e-ticaret kullanıcı oranında ikinci oldu

e-ticaret
e-ticaret

İngiltere merkezli küresel sosyal medya ajansı We Are Social ve Hootsuit ortaklığı ile gerçekleştirilen Ekim 2021 Digital World araştırmasına göre, Türkiye, e-ticaret üzerinden gerçekleştirilen ürün ve hizmet alımında Tayland’ın ardından ikinci sırada yer aldı.

Türkiye dev ülkeleri geride bıraktı

Araştırma sonucuna göre, Türkiye, Çin ve Amerika gibi e-ticaretin amiral gemileri olarak nitelendirilen ülkeleri geride bıraktı. 16-64 yaş grubundaki internet kullanıcılarına önceki hafta internetten mal veya hizmet satın alıp almadıkları sorusu yöneltilen araştırmada, Tayland yüzde 69,2 ile birinci olurken, Türkiye ise yüzde 65,1 ile Güney Kore ile beraber ikinci sırayı paylaştı. “E-ticaretin amiral gemisi” olarak görülen Çin’de bu oran yüzde 64 olarak açıklanırken, İngiltere yüzde 63,3, ABD’de ise yüzde 56,9’da kaldı.

“Türkiye 2022’de dünyada net bir lider olacak”

Para iadeli alışveriş sitesi Avantajix.com’un kurucu ortağı Güçlü Kayral, Türkiye’nin 2020 yılında online ürün ve hizmet alımlarında 22. sırada olduğunu belirterek, “2020’de Endonezya, İngiltere ve Tayland ilk 3 sırayı paylaşırken, Türkiye 22’nci sırada dünya ortalamasının bile altındaydı. Temmuz 2021’de Türkiye ilk kez dünya ortalamasını geçti; Yüzde 44,5 ile 12. sırada yer aldı. Türkiye, e-ticarete yeni katılımın en yoğun olduğu ülke. Bu ivme devam ederse, 2022’de Türkiye dünyada net bir lider olacak.” dedi.

Kayral, araştırmanın Türkiye’de 16-64 yaş grubuna mensup 55,5 milyon kişiyi kapsadığının altını çizerek, ”Önceki yıllarda, katılımcılara geçen ay çevrimiçi alışveriş yapıp yapmadıkları soruldu. Bu yıl soru, önceki hafta internetten alışveriş yapılıp yapılmadığı şeklinde değiştirildi. Son hafta alışveriş yapanların oranına bakıldığında yüzde 65,1’lik oranla 36,1 milyon kişinin alışveriş yaptığını görüyoruz. Türkiye’de internetten alışveriş yapanların sayısı ve alışveriş sıklığı günden güne artış gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds