Ara
Close this search box.

Amazon, İngiltere’de Visa ile işlem kabul etmeyecek

visa
visa

Amazon, İngiltere’de önemli bir karara imza attı. Visa ile işlem ücretleri konusunda anlaşmazlık yaşayan Amazon, yaptığı açıklamada, Visa’nın kredi kartlarını kabul etmeyeceğini duyurdu. Alınan kararın kredi kartlarını kapsadığı, banka kartlarını ise kapsamayacağı belirtildi.

Visa satıcılardan alınan ücreti 5 kat arttırmıştı

MasterCard, Brexit’in ardından işlem ücretlerini artırıp İngiltere vatandaşlarının AB ülkelerinden yapacağı ödeme işlemleri için satıcılardan aldığı ücreti 5 katına kadar yükseltmişti. Nitekim Amazon’un yeni kararının, Brexit ile herhangi bir ilgisi olmadığı da belirtildi.

Amazon’un şirket sözcüsü, Visa’nın istediği yüksek ödeme maliyetleri nedeniyle böyle bir karar aldıklarını belirtti. Sözcü, ayrıca, “Visa’nın yüksek ödeme maliyetinin sonucu olarak, Amazon.co.uk 19 Ocak 2022’den itibaren Birleşik Krallık tarafından verilen Visa kredi kartlarını artık kabul etmeyeceği için üzgünüz.” ifadelerini paylaştı.

Karardan sonra Visa’dan yapılan açıklamada, bu kararın hayal kırıklığı yarattığı ve Amazon yetkilileriyle birlikte sorunları çözmek için çalışmalara başlandığı belirtildi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds