Ara
Close this search box.

TikTok, e-ticarete yönelik yatırımlarını ve ortaklıklarını genişletiyor

tiktok
tiktok

TikTok; Wix, Shopline, OpenCart, Base, Square, Ecwid ve PrestaShop gibi yeni TikTok Shopping marka ortaklarını duyurdu. Ayrıca, TikTok e-ticaret için reklam ürünlerini ve TikTok Shopping API’sini de içeren eksiksiz bir çözüm listesi sundu.

Videolar, ürün farkındalığını satın almaya dönüştürüyor

Şirket, TikTok’ta ticaretin nasıl bu kadar popüler hale geldiğini paylaştı. Buna göre, örneğin; TikTok videoları aracılığı ile kullanıcıların gördükleri ürünleri paylaşırken yayınladıkları “#TikTokMadeMeBuyIt” hashtag’i, 4,6 milyar görüntülemeye ulaştı. Bu rakam artmaya devam ediyor. Şirket ayrıca, TikTok kullanıcılarının uygulama aracılığı ile rakiplerinden 1,7 kat daha fazla ürün satın aldığını ileri sürerek, videoların kullanıcılarda ürün farkındalığını satın alma eylemine dönüştürdüğünü kaydetti.

Şirket, online satıcılarla birkaç farklı şekilde çalışabileceğini kaydetti. İlk olarak, TikTok’un sevkiyattan teslimata ve satış noktasına kadar her şeyi yönettiği bir doğrudan entegrasyon ve tam hizmet alışveriş çözümü sunuluyor. Bu çözüm, Endonezya’da test ediliyor. Şu anda İngiltere’de de bulunuyor. İkinci yol ise, Shopify gibi bir üçüncü taraf ticaret ortağı ile satıcılara temel bir arka plan araçları ve destek sağlamak şeklinde sunuluyor.

TikTok, bu yılın sonlarında TikTok Shopping API’de başlatacağını duyurdu. Bu uygulama ile satıcıların ürün kataloglarını doğrudan TikTok’a entegre etmelerine ve sonunda bu ürünleri organik içeriklerine dahil etmelerine olanak tanınıyor.

TikTok’un satıcılara sunduğu diğer araçlar

Aynı zamanda TikTok, ürünlerini tüketiciye ulaştırmak isteyen işletmelere başka araçlar da sağlıyor. İlk olarak Tiktok Shopping Pilot bağlantısını kullanan markalar, bir veya daha fazla ürünü doğrudan organik TikTok videolarından öne çıkarabiliyor. Bu video, web sitesinin ürün detay sayfasında kullanımını gösteriyor. Bu, esasen Instagram ürün etiketleri ve çıkartmaları gibi bir TikTok sürümüdür.

Yeni canlı alışveriş özelliği, TikTok markasının topluluktaki kullanıcılarla gerçek zamanlı olarak bağlantı kurmasına ve içeriği canlı olarak yayınlanırken, ürün ve hizmetlere dinamik bağlantılar paylaşmasına olanak tanıyor. Şirket, ayrıca, online alışveriş için koleksiyon reklamcılığı, dinamik arama ağı reklamları (DSA) ve potansiyel müşteriye satış yapabilme gibi üç bileşenli bir reklam ürününü sunuyor.

TikTok koleksiyon reklamları satıcıları destekliyor

Koleksiyon reklamları, markaların feed içi videolarına kaydırılabilir özel ürün kartları eklemesine olanak tanıyan yeni bir reklam ürünüdür. Her kart için farklı ürünler satılabilir. Kullanıcılar, TikTok kullanıcılarının göz atabileceği ve öğeleri satın alabileceği hızlı yüklenen bir anlık galeri sayfasına yönlendirmek için bağlantı ekleyebiliyor.

Bu reklam türü, bir satıcının web sitesine gelen trafiği artırmak için kullanılabiliyor. Özellikle de sınırlı süreli işlemler, sezonluk indirimler, yeni lansmanlar ve daha fazlası için kullanışlı bir reklam türü olarak görülüyor. TikTok, “Princess Polly” markası altında bir vaka çalışması hakkında da bilgi paylaştı. Bu örnek olay çalışmasında, reklamlardan elde edilen gelirin 6 kat arttığı görüldü ve ürün sayfalarına yapılan genel reklam ziyaretleri yüzde 50’den fazla arttı.

TikTok’ta dinamik arama ağı reklamları için şablon oluşturuldu

Dinamik arama ağı (DSA) reklamları, markaların kişiselleştirilmiş video reklamlar aracılığı ile binlerce hatta milyonlarca ürün stok kodunu (SKU) tanıtmasına olanak tanıyan yeni bir üründür. DSA, alışveriş sepetlerine ürün ekleme veya ürünleri sergileme gibi ilgi alanlarına ve ticari faaliyetlere dayalı olarak belirli kitleleri hedefleyen video reklamlar oluşturuyor. TikTok, platformun müzik ve metin paylaşımları ile yaratıcı klipler sağlamaya yönelik yaratıcı ilkelerini izleyen bir dizi DSA şablonu oluşturdu. Şirket, DSA testlerine göre, şablonların reklam verenler için tıklanma oranlarını ve dönüşleri arttırdığını kaydetti.

Potansiyel müşteriye satış yapabilme (Lead Generation) ise, markalara bilgi toplamanın kolay bir yolunu sağlıyor. Bu model, TikTok kullanıcılara sunulan online formlar aracılığı ile feed içi video reklamlarda yer almaya devam edecek. Bu reklamlar, ses ve eğitim gibi uzun satış döngüleri olan işletmeler için ideal olarak görülüyor.

Şirket, ayrıca, markaların müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) için TikTok’a otomatik olarak bağlamak ve olası satış oluşturma kampanyalarını yürütmek için Zapier ve LeadsBridge ile ortaklık kurduk. Güneydoğu Asya pazarı Lazada’daki testlere göre, ilk kampanyanın ilk haftasında forma kaydolan kullanıcıların yaklaşık yarısının pazarda satış yapacağı tahmin ediliyor.

“TikTok’un büyüsü ‘for you’ sayfasında gerçekleşiyor”

TikTok Alışveriş Ürünleri Başkanı Javier Irigoyen, “TikTok’ta e-ticaretin geleceği, her büyüklükteki markanın kullanıcı tabanlı heyecanlarından yararlanabileceği bir alışveriş deneyimidir.” dedi. Irigoyen, “TikTok’un büyüsü ‘for you’ sayfasında gerçekleşiyor. Bu sayfa, kullanıcılara e-ticaret içeriğinin yanı sıra kısa videolar ve canlı yayınlar öneriyor. TikTok, kullanıcıların ve markaların doğrudan bağlanmasına olanak tanıyor. İki uçlu alışveriş deneyiminin organik olarak gerçekleştiği bir yer olan platform, uzun vadeli bir ticaret departmanı kurmanın temelini oluşturuyor.” İfadelerini kullandı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds