Ara
Close this search box.

Twitter, reklam algoritmasını e-ticaret odaklı yeniledi

Twitter
Twitter

Twitter, yeni özellikler ile hızlı bir şekilde satış alanı oluşturmayı hedefliyor. Şirket, geçen yıl iş hacminin sadece yüzde 15’ini oluşturan performans pazarlamasını bu yıl daha da arttırarak işini büyütmeye devam ediyor. Twitter, bu büyümeyi devam ettirerek, 2023 yılına kadar yıllık gelirini ikiye katlamayı amaçlıyor.

Reklamlar, ürün bulmaya yardımcı olacak

San Francisco merkezli şirket, algoritma ile öncelikle kullanıcıların ilgisini çekebilecek reklamlar gösterme yeteneğini geliştirmek ve reklam tıklanma olasılıklarını arttırmak istiyor. Reklamlar, böylece markaların Twitter aracılığı ile ürünlerini satabilecekleri şekilde konumlanıyor.

Twitter Grup Ürün Müdürü Kamara Benjamin, performans reklamları ile ilgili şu sözleri kaydetti; “Performans reklamları çok büyük bir fırsat. Reklamlar, insanların uygulamaları yüklemesine, web sitelerini ziyaret etmelerine ve ihtiyaçlarını karşılayan ürünler bulmalarına yol açacak.”

Twitter, sosyal medya sitelerinde önemli bir reklam türü olan mobil oyunlar ve diğer uygulamalar için indirme linki içeren reklamların artık Twitter uygulamasında da olacağını duyurdu. Ayrıca, kullanıcıların Twitter uygulamasından ayrılmadan uygulamaları indirebilecekleri belirtildi. Daha önce, kullanıcılar uygulamaları indirmek için Twitter hesaplarından çıkmak zorundaydı.

Reklam yapan firmaların tıklama sayıları yüzde 25 arttı

Twitter, şirketlerin uygulama içi satın alma olasılığı daha yüksek olan müşterileri bulmak için reklam yayınlamasına olanak tanıyan yeni araçlar üzerinde çalıştığını da ekledi. Birden fazla ürün içeren slayt gösterisi şeklindeki reklamlar, kullanıcılar reklama tıkladıklarında artık farklı web sitelerine yönlendiriyor. Daha önce markalar, sadece bir hedef seçebiliyordu. Twitter, slayt gösterisi şeklinde reklam yapan firmaların tıklanma sayılarının yüzde 25 arttığını kaydetti.

Benjamin, ayrıca, Twitter’ın reklam algoritmasını da geliştirerek, yayınlanan reklamları daha geniş bir kitleye gösterebileceklerini; bu durumun kullanıcıların ilgisini daha çok çekebileceğini söyledi. Şirket, algoritmadaki iyileşmeler ile birlikte reklamların Twitter’da yayınlandığı süre boyunca kampanyalarda yüzde 36’lık bir artışa yol açacağını da belirtti.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds