Ara
Close this search box.

Jack Straw: Türk ve Birleşik Krallık şirketleri için e-ticarette büyük potansiyel var

Jack Straw
Jack Straw

Birleşik Krallık eski Dışişleri Bakanı Jack Straw, WORLDEF’in İş Bankası ana iş ortaklığı ile düzenlediği WORLD E-COMMERCE FORUM’a online olarak katıldı.

Jack Straw: WORLD E-COMMERCE FORUM’un konusu çok güçlü”

Straw, İngiltere ile Türkiye arasında kayda değer gelişmeler yaşandığına işaret ederek, “WORLD E-COMMERCE FORUM’un konusu çok güçlü.” dedi. Straw, e-ticaret alanında ön plana çıkan bölgeler olduğunu belirterek, genel ticarette Türkiye’den genellikle fiziksel ürünler ihraç edildiğini; bu ürünlerin de yaygın olarak Rusya üzerinden İngiltere’ye geldiğini vurguladı.

Jack Straw, Türkiye’den en çok hizmet ihracatı ilişkisi olduğuna dikkat çekerek, Türk ve İngiliz şirketlerin e-ticaret konusunda da aktif çalışmaya başladığını; bu ilişkilerin genişleyebileceğini kaydetti.

“Birleşik Krallık’ın en güçlü olduğu alanlardan biri e-ticaret”

Straw, Türkiye ve Birleşik Krallık arasında eskiye dayanan sıkı ticari ve stratejik ilişkilerin olduğunu ifade ederek, “Birleşik Krallık’ın en güçlü olduğu alanlardan biri e-ticaret. Diğer Avrupa Birliği (AB) ülkelerine kıyasla 1 milyar dolar üzerinde cirosu olan Birleşik Krallık’ta çok sayıda öne çıkan yeni e-ticaret şirketimiz var. Buna ek olarak bu şirketlerin hepsi sadece Londra’da değiller. Örneğin; Londra’nın 300 km kuzeyinde olan ayrıca Endüstri Devrimi’nin başladığı Manchester, önemli bir e-ticaret merkezidir.” şeklinde konuştu.

Jack Straw, “Türkiye, Birleşik Krallık’a fiziksel ürün ihraç ediyor, aynı şekilde Birleşik Krallık da… Örneğin; Birleşik Krallık’taki buzdolaplarında veya bulaşık makinelerinde etiketin Alman olduğu düşünülüyor; fakat etiket Türk etiketidir. Diğer tarafta ise, Birleşik Krallık birçok çeşit servis ve hizmeti Türkiye’ye ihraç edebilir. Bence bu hem Türkiye hem de Birleşik Krallık için çok önemli bir büyüme alanı. Ve e-ticaret ise bu konunun tam merkezinde yer alıyor.” ifadelerini kullandı.

“E-ticarette Avrupa lideriyiz”

Birleşik Krallık’ın e-ticarette Avrupa lideri olduğunu vurgulayan Jack Straw, “Dünya çapında üniversiteleri olan ve ayrıca bilgisayarlaşma ve yapay zekâ konularında tam bir üs olan Birleşik Krallık, e-ticaret konusunda Avrupa’da lider durumda. Ve inanıyorum ki Türk şirketleri için Birleşik Krallık şirketleri ile e-ticaretin daha da geliştirilmesi konusunda büyük potansiyel var.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds