Ara
Close this search box.

“Yapay zeka dijital pazarlamanın her yerinde”

yapay zeka
yapay zeka

Digital Partners CEO’su Tunç Günbey, WORLDEF’in İş Bankası ana iş ortaklığı ile düzenlediği WORLD E-COMMERCE FORUM’da sunum yaptı. Günbey, yapay zekaya dikkat çekerek, kullanıcının önceki davranışlarından yola çıkarak ikna yolculuğunun yapay zekâ ile mümkün olduğunu vurguladı. Günbey, “Yüklediğiniz bir ürünün fotoğrafından yapay zekâ ile özelliklerini analiz edebiliyoruz. Ürünün stoklara uygun aktif düzenlenmesi, reklam bütçesi azaldığı noktada farklı senaryolarda teklifler oluşturulabiliyor. Harici datalar ile hava durumuna uygun teklif stratejileri geliştirebiliyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

“Dijital yatırımın verimliliği çok değerli”

“Amacımız, entegrasyonlarla gerçek zamanlı raporlama için vakit kaybetmeden raporları yorumlamak.” diyen Tunç Günbey,  şöyle devam etti: “Ajans olarak buradaki stratejiyi belirler noktaya geliyoruz. Google bizlere reklamlara daha az müdahale etmeye yönelik telkinlerde bulunuyor. Doğru yorumlamak en kıymetli nokta. Omni-channel’ı hep konuşuyoruz. Tam anlamıyla hayata geçirmek için iyi bir entegrasyon gerekli. Global markalar hayata geçirmişken yerel markalar zorluk çekiyor. CRM’nin iyi çalışması gereklidir. Buna entegre çalışabilecek pazarlama otomasyonu önemlidir. Birçok e-ticaret operasyonunda hem fiziksel mağaza var hem de e-ticaret var. Yaptığımız dijital yatırımlar mağazada satışa dönüşebiliyorsa dijital yatırımın verimliliği çok önemli. Çoğu marka bunu hayata geçiremiyor.”

“Data, bizim pusulamız; yapay zekâyı daha iyi kullanmalıyız”

“Data ve tasarım bir arada yürür mü?” sorusu üzerine vizyon geliştirdiklerini vurgulayan Tunç Günbey, “Ama datadan ilham alan bir tasarım vizyonuna hep beraber geçtik. Dijital pazarlama tarafında holding firmaları, büyük ajanslar var. Onlar da kendi içerisinde konsolidasyona gidiyor. Data ve tasarımı birleştiriyorlar. Data, bizim pusulamız. Yapay zekâ dijital pazarlamanın artık her yerinde.” sözlerini kaydetti.

Digital Partners CEO’su Günbey, WORLDEF ile “Roundtable” adlı yuvarlak masa toplantıları düzenlediklerini anımsatarak, “Zaman en değerli husus. Daha fazla zamanı stratejiye, geliştirebileceğimiz fikirlere ayırabilmek için yapay zekâyı daha iyi kullanmalıyız.” dedi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds