Ara
Close this search box.

“E-ticarette ciro rekoru bekliyoruz”

Ticimax
e-ticarette ciro

Kasım ayının ilk haftasında e-ticaret satışlarının yüzde 50 artış gösterdiğini belirten e-ticaret uzmanı, e-ticarette ciro rekoru beklediklerini söyledi. E-ticaret yapan işletmelerin sayısındaki artışa değinerek, “2020 yılı başında e-ticaret yapan işletme sayısı 60 binlerdeyken, bugün bu rakam 300 binlere ulaşmış durumda.” Sözlerini kaydetti.

Çiğdemli, şu ifadeleri kullandı: “Geçtiğimiz yıllardaki online satış istatistikleri, en yüksek ciro rakamlarına, indirim kampanyalarının olduğu kasım ayı ile yeni yıl kampanyalarının olduğu aralık ayında ulaşıldığını gösteriyor. İşletmeler yıl içinde online kanallar üzerinden yaptıkları cironun ortalama dörtte 1’ini yılın son iki ayındaki kampanya dönemlerinde gerçekleştiriyor.”

“E-ticarette ciro beklentisi 120 milyar lira”

Türkiye’de yılın son iki ayında toplam e-ticarette ciro beklentisinin 120 milyar lira civarında olduğunu belirten e-ticaret uzmanı, “Bu dönem için toplam sipariş adedi beklentimiz ise 1 buçuk milyara yaklaşılması. Aşağı yukarı sektörün genel beklentisi bu yönde. Hem e-ticarete başlayan işletme sayısındaki artış hem e-ticaret sitelerinin geçmişteki hatalarından aldıkları dersler üzerine kendilerini yeniden yapılandırmaları, hem de teslimat modellerinin geliştirilmesi, yeni nesil kargo şirketlerinin kurulması gibi çarpan etkisi yaratacak faktörleri de hesaba kattığımızda, bu yılın son iki ayında e-ticarette ciro anlamında rekor bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Müşteri memnuniyetsizliği itibar kaybı olarak geri dönüyor”

Çiğdemli, son dönemde online pazaryerlerinin, yaşanan teslimat sorunlarında müşteri mağduriyetlerine engel olmak amacıyla satıcılara uyguladığı cezaların birçok satıcının korkulu rüyası olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bu nedenle pazaryerlerinden ayrılarak kendi pazaryerini kuran markalar bile var. Teslimat aşamasında yaşanan her sorun müşteri memnuniyetsizliği ve dolayısıyla müşteri kaybı, hatta sosyal medya üzerinden itibar kaybı olarak geri dönmekte. Satıcılara tavsiyem; eğer bir depo yazılımı kullanmıyor iseler, mutlaka depoda her ürün grubu için adresleme yapılması, depoda siparişler toplanmadan önce fatura kesilmemesi, iadelerin kontrol altında tutulması ve stok kontrollerinin her gün yapılmasıdır.”

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds