Ara
Close this search box.

Parfüm, yaz sezonunda e-ticarette en çok rağbet gören ürün oldu

parfüm
parfüm

Pandemi sonrası e-ticaret önemli bir güç kazandı. Özellikle tüketiciler uygulanan karantina tedbirleriyle birlikte ihtiyaçlarını karşılamak için internete yöneldi. Kontrollü normalleşmenin başlamasıyla e-ticarete ilginin azalacağı yönündeki tahminler yanlış çıktı. Çünkü fiziksel mağazalar açılmış olsa da tüketicilerin yaptığı online alışverişler büyük bir hızla devam etti.

NeSatilir.com’un, 2021 yılı yaz sezonu için yaptığı analizde e-ticarette en çok kazanan sektörler belirlendi. 1 Haziran-31 Ağustos arasında en çok talep gören ürünler ele alınarak hazırlanan analizde, 1 milyondan fazla satış adediyle parfüm en çok rağbet gören ürün oldu. Parfümü, yaklaşık 800 bin adet satış yapılan şampuan ve 750 bin adetle bebek bezi takip etti.

Yayınlanan rapora göre, yaz döneminde 1 milyondan fazla parfüm, 800 bin adet civarı şampuan, 750 binden fazla bebek bezi, yaklaşık 600 bin adet tişört ve omuz çantası satıldı. Bu satışları ise 500 binden fazla güneş gözlüğü ve medikal maske, yaklaşık 500 bine yakın kolye, bluz ve vitamin satılarak takip etti.

Parfümlerin yüzde 75’i 30 ila 120 TL arasında

Satılan parfümlerin yüzde 75’i 30-120 TL fiyat aralığında ve şampuanların yüzde 72’si 30 TL’nin üstündeki ürünlerden oluşmakta. Parfümlerden lüks parfüm yerine uygun fiyatlı parfümler tüketiciler tarafından tercih edildi. Bebek bezi satışlarının yüzde 27’si 200 TL üstündeki ürünlerden elde edildi.

Raporda dikkat çeken bir diğer bölüm ise en çok satılan kategoriler oldu. Buna göre elbise, saat, maske, bluetooth kulaklık, gömlek, pantolon, sneaker, terlik, eşofman altı ve pijama takımı en çok satılan kategorilerin içinde yer aldı. 2021 yaz sezonunda 500’er binden fazla elbise ve saat, yaklaşık olarak 300’er bin bluetooth kulaklık ve gömlek, yaklaşık 200’er bin pantolon ve sneaker satıldı.

NeSatilir.com hakkında

Türkiye’de e-ticaret yapan ve yapmayı düşünen kişi ve kurumlar için geliştirilmiş bir yazılım seti sunan NeSatilir.com, geliştirdiği analitik araçlar ve sağladığı ücretsiz eğitimler ile e-perakende alanında faaliyet gösteren satıcılara hizmet ediyor. İki bin 500 abone, 7 binden fazla ücretsiz entegrasyon kullanıcısı, 35 bin üyeli interaktif Facebook grubu, 150 bin ücretsiz kullanıcı ve 65 binden fazla aboneli YouTube kanalı ile hizmet veren NeSatilir.com, aynı zamanda marka sahipleri ve araştırma şirketlerinin pazar yeri ihtiyaçlarına yönelik yazılım çözümleri geliştiriyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds