Ara
Close this search box.

Hedef Pazar, Rakip ve Ürün Analizi

Sektör ve Kategori Odaklı Kapsamlı Rapor

Genel Bilgiler

Her iş kolunda ve her operasyon modellemesinde olduğu gibi e-ihracatta da hedef pazar tahmininin doğru tayin edilmesi, girişimin başarı ihtimalinin artması bakımından ilk ve en önemli konudur. Doğru ürünü, doğru pazara ve doğru şekilde arz etmek, istenen satış rakamlarına, marka bilinirliğine ve kârlılığa ulaşmak için dikkat edilmesi gereken konulardır. 

Hedef Pazar, Rakip ve Ürün Analizi Nedir? Nasıl Bilgiler Sunar?

Özellikle yurt dışına açılmak isteyenlerin aklına gelen ilk soru “Acaba bu ürün satar mı?” şeklindedir. Bu sorunun cevabı “Evet” ise hemen akabinde, “Nasıl?” ve “ Hangi fiyattan?” soruları akla gelecektir. İşte tam bu noktada en büyük desteği hedef pazar, rakip ve ürün analizi verecektir.

Hedef pazar için toplam ve firma alanına özel büyüklük, kategoride e-ticaretin elde ettiği pay, yıllık ve aylık bazda büyüme ve değişim oranları, pazarı domine eden bir rakibin olup olmadığı ya da pazardaki rakiplerin pozisyonu ve son olarak mevcut ürünlerin bu pazarlara uygunluğu çerçevesinde anlaşılır bir analiz raporu sunulmaktadır. Bu analizlerdeki verilerin tamamı uluslararası kurumlardan teyit edilerek elde edilmiş ve kesinleşmiş sonuçları içermektedir. Intracen, Statista vb. gibi dünya çapında saygınlığı olan kurumların sağladığı bu veriler pazara girip girmemeyi, pazardaki hedef kitleyi, hatta fiyatlamayı ve ürün tasarımını bile değerlendirme şansı sunacaktır. Sınırlı olan kaynakları en etkili biçimde ihtiyaç olan alanlara kaydırarak kuruluş ve operasyon maliyetlerini minimize edebilme, rekabetçi pazarlarda daha kolay yükselme şansı bulunacaktır.

Hedef Pazar, Rakip ve Ürün Analizinin Hedefi

Doğru Bölge ve Kitleyi Hedefleyerek Daha Hızlı ve Daha Düşük Maliyetle Pazara Giriş Yapabilmek:

Bu analizleri değerlendirme sureti ile başlangıç noktası belirlenebilecek, rakipler net bir şekilde değerlendirilerek rekabette öne çıkılmasını sağlayacak aktiviteler hayata geçirilebilecek ve en önemlisi yatırım maliyetleri ve pazarın son yıllardaki performansı karşılaştırılarak büyüme, kârlılık ve operasyonel maliyetler daha iyi öngörülebilecektir.

Days
Hours
Minutes
Seconds