Ara
Close this search box.

Çin’de sınır ötesi e-ticaret hacmi 93,4 milyar dolara ulaştı

sınır ötesi e-ticaret
sınır ötesi e-ticaret

Çin Sınır Ötesi E-Ticaret Fuarı, 23-25 Eylül tarihleri arasında düzenlendi. Fuar, en yoğun tedarik sezonunda ve bölgesel tatil satış sezonunda gerçekleştirildi. Fuarda; tüketim malları tedarikçileri, sınır ötesi e-ticaret hizmet sağlayıcıları ve ürünleri, e-ticaret platformları ve medya olmak üzere üç temel sektör yer aldı.

Sınır ötesi e-ticaret pilot bölgeleri ve platformlar tanıtıldı

Fuara 3 binden fazla katılımcı katıldı. 120 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirilen Sınır Ötesi E-Ticaret Fuarı’na; marka sahipleri, acente distribütörleri, geleneksel B2B ithalat ve ihracat satıcıları, offline perakendeciler ve sınır ötesi e-ticaret tedariki zinciri hizmetleri şirketleri davet edildi. Fuarda ayrıca, sınır ötesi e-ticaret pilot bölgeleri ve sınır ötesi e-ticaret platformları da tanıtıldı.

Fuarda “Dijitalin Geleceği” teması ile düzenlenen forumda, sınır ötesi e-ticarette yeni eğilimler, dış ticaret modellerinin dönüşümü ve ticaret ortamının iyileştirilmesi gibi konulara ele alındı. Ayrıca, sınır ötesi e-ticaretin sürekliliği için sağlıklı bir inovasyona dikkat çekildi.

Sınır ötesi e-ticaret hacmi 93 milyar dolar oldu

Forumda açıklanan verilere göre, Çin, 2021 yılının ilk yarısında sınır ötesi e-ticaret hacmi, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 28,6 artarak, 886,7 milyar yuana (yaklaşık 137 milyar dolar) ulaştı. E-ticaret yoluyla gerçekleşen ihracat hacmi yüzde 44,1’lik artışla 603,6 milyar yuana (yaklaşık 93,4 milyar dolar) oldu.

Hızlı büyüyen yeni ticaret formatı olan sınır ötesi e-ticaret, şüphesiz son yılların en sıcak konusu olarak dikkat çekiyor. Çin’de sınır ötesi e-ticaret, son yıllarda güçlü bir şekilde gelişti. Şimdiye kadar Çin genelinde 30 il ve belediyeyi kapsayan 105 kapsamlı sınır ötesi e-ticaret pilot bölgesi oluştu. 2020 yılında gümrük sınır ötesi e-ticaret yönetim platformu, bir önceki yıla göre yüzde 63,3 artışla 2,45 milyar adet ithalat ve ihracat faturasını denetledi ve yayınladı. Shenzhen Şehri, Çin’in “sınır ötesi e-ticaret için ilk şehri” olarak, endüstriyel ekoloji endeksi ve büyüme potansiyeli endeksi açısından ilk sırada yer alıyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds