Ara
Close this search box.

Sepet Sarayı, e-ticarette aracıları ortadan kaldırıyor

Sepet Sarayı
Sepet Sarayı

Sepet Sarayı, girişimci Hasan Türek tarafından kuruldu. Türek’in iki yıl üzerinde çalıştığı e-ticaret projesi olan Sepet Sarayı, ürünlerini doğrudan dış pazarlardaki tedarikçilerden temin ediyor. Bu sebeple müşterilerine avantajlı ürünler sunuyor.

Hasan Türek, Sepet Sarayı için çeşitli araştırmalar yaptığını ve bilirkişilerle sohbet ettiğini belirterek, “E-ticaret pazarı büyüyor, henüz doyum noktasına ulaşmadı. Öncelikle markamıza yatırım yaptık. Altyapımızı kurduktan sonra sitemizi kullanıma açtık. 1-2 haftalık ciro bizi şaşırttı.” ifadelerini kullandı.

“Aracısız tedarik ettiğimiz için normal kâr marjlarıyla çalışıyoruz”

Türek, Sepet Sarayı’nın çok geniş bir ürün portföyüne sahip olduğunu kaydederek, “Bahçe mobilyasından ayakkabıya kadar 3-4 bin çeşit ürüne sahibiz. Varyantlarıyla birlikte bu rakam 50 bini buluyor. Bizim derdimiz diğer e-ticaret siteleriyle yarışmak değil, uygun fiyata güzel ürün bulmak. Bir ekibimiz sadece bununla ilgileniyor. Bir moda şirketi gibi koleksiyon seçiyorlar. Rutin işlerin çok büyük bir kısmını yapay zeka hallediyor. Binin üzerinde tedarikçi ile çalışıyoruz. Bunların çoğunluğu yurt dışında. Ne yazık ki Türkiye’de bu işin fırsatçılığını yapanlar var. 3’e ithal edip 5-6 katına satmaya çalışıyorlar. Biz ise, aracısız, kaynağından tedarik ettiğimiz için normal kâr marjlarıyla çalışıyoruz. Yüksek kârlar kovalamadan, mantıklı bir iş yapmak için yola çıktık. O yüzden çok hızlı bir dönüş aldık. Henüz adamakıllı tanıtım çalışması yapmadan büyük bir ilgi gördük.” diye konuştu.

“Ürünler 15 günde teslim ediliyor”

Türek, yurt dışından tedarik edilen ürünlerin siparişin verilmesinden 15 gün sonra kapıya geldiğini kaydederek, şu bilgileri verdi;

“Sektör liderlerinde bu süre ortalama 12 gün. Aradaki 3 günlük süre bizim yeni olmamızdan kaynaklanıyor. Hedefimiz bunu 8 güne indirmek. Bunu başardıktan sonra duyurularımızı hızlandıracağız yeni pazarlama yatırımlarına girişeceğiz. Bu aşamada yatırımcı arayışına da gireceğiz. Hedefimiz bir yıl içinde bu konuma gelmek. E-ticarette yeni markaların yaşadığı güven sorununu aşmak için Ticaret Bakanlığı’nın Güvenilir Ticaret Damgası’nı almak yolunda çalışmalarımız sürüyor. Ödeme partnerimiz bu konudaki önemli markalardan biri olan iyzico. Tanınmış hizmet sağlayıcılarla çalışınca insanların güvenini de kazanıyorsunuz. Bir süre sebat edelim derken, gelen talep bizi heyecanlandırdı.”

Sepet Sarayı nasıl işliyor?

Hasan Türek’in verdiği bilgilere göre; Sepet Sarayı, yaygın e-ticaret sitelerinin kapalı bir versiyonu olarak tasarlandı. Sepet Sarayı’nda müşteriler satıcıları göremiyor. Bu sebeple satıcı hesapları bulunmuyor. Bütün işlemler platform üzerinden yürütülüyor. Müşteri, ürünü Sepet Sarayı güvencesi ile alıyor. Müşteri sadece en uygun ve en doğru olanı seçiyor. Platform, ürünü doğrudan tedarikçiden aldığı için fiyatlar, yaygın e-ticaret sitelerine veya pazaryerlerine göre yüzde 30 ila 50 arasında daha düşük oluyor. Şirketin geniş ithalat ağı sayesinde tedarikte sorun yaşanmıyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds