Ara
Close this search box.

Etsy, çevre dostu ambalaj piyasaya sürdü

Etsy
Etsy

Etsy, platformu üzerinde satış yapan “EcoEnclose” ile yeni bir ortaklık kurdu Buna göre, e-ticaret platformu, ABD merkezli satıcılarına çevre dostu ambalajları satın almasına yardımcı oluyor.

Etsy, 2019 yılında nakliyeden kaynaklanan karbon emisyonlarını tamamen dengeleyen ilk büyük online alışveriş pazaryeri haline geldi ve “yeşil ticaretin” en önemli savunucusu oldu. “Gezegen Dostu Ambalaj”, yüzde 100 geri dönüştürülebiliyor. Ambalajlar, aAlıcıların evde geri dönüştürebileceği malzemelerden üretildi.

2030’de sıfır karbon emisyonu sözü

E-ticaret devi, karbon ayak izini azaltma hedefi için yakın zamanda EcoEnclose ile ortaklık kurdu. Yeni ortaklıkta 2030 yılında satın almalarda “net sıfır karbon emisyonu” sözü verildi. İş birliği, ayrıca, şirketin doğrudan kontrolünde olmayan kapsam 3 sera gazı emisyonlarında yüzde 13,5’lik bir azalmayı da içeriyor. Etsy’nin satıcılarının kullandığı ambalaj malzemeleri, Etsy’nin kapsam 3 emisyonlarının yüzde 13’ünü oluşturuyor.

Şirketten yapılan açıklamada, “2030 yılında son teslim tarihimizi karşılamak üzere hızla çalışıyoruz. Etsy satıcılarının iş uygulamalarının etkisini azaltmak için seçenekler bulmalarına yardımcı olmamız önemli. Topluluğumuzun Etsy’nin karbon ayak izini azaltmaya yardımcı olma görevine bağlı olduğunu biliyoruz.” denildi.

“Etsy insanlar ve gezegen için olumlu bir değişim sunuyor”

Açıklamanın devamında, “Ayrıca alıcılarımızın sürdürülebilirliği önemsediğini biliyoruz. Bu nedenle Etsy markalı bir geri dönüşüm istemi içeren bir seçenek sunan ‘Gezegen Dostu Ambalaj’, alıcılara Etsy’nin insanlar ve gezegen için olumlu bir değişim sunduğunu hatırlatacak.”

Etsy satıcılarının katıldığı ankette, satıcıların çoğu, sosyal açıdan sorumlu ve çevre dostu bir işletmenin son derece önemli olduğunu belirtti.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds