Ara
Close this search box.

Şervan Adar Avşar: LC Waikiki’nin Avrupa’da agresif e-ticaret hedefleri var

LC Waikiki
LC Waikiki

LC Waikiki Avrupa ve Amerika bölgesinden sorumlu E-Ticaret Bölge Grup Müdürü Şervan Adar Avşar, “E-ticaret yaptığımız Avrupa ülkelerinde bu sene için agresif hedeflerimiz var.” dedi. Avşar, “Avrupa’da yeni ülkelerde e-ticarete başlamak için ön hazırlık çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bunların yanı sıra Avrupa’da yer aldığımız pazaryeri sayısını da bu yıl artırmayı hedefliyoruz. Tüm bunlara paralel olarak, Avrupa’da 2 olan e-ticaret depo sayımızı da arttırmayı planlıyoruz.” sözlerini kaydetti.

LC Waikiki Avrupa ve Amerika bölgesinden sorumlu E-Ticaret Bölge Grup Müdürü Şervan Adar Avşar, WORLDEF Magazine’e konuk oldu. E-ticaret profesyoneli Avşar, Avrupa bölgesine odaklanan markanın bu bölge özelinde hedeflerini anlattı.

“LC Waikiki’nin hedefleri beni heyecanlandırdı”

Şervan Adar Avşar, e-ticaret ile 2015 yılında tanıştı. Watsons Türkiye’de Dijital Pazarlama Müdürü olarak görev yaparken, e-ticaret projesinin liderliğini üstlendi. Avşar, “Böylece mevcut görevimin yanı sıra e-ticaret sitesinin hayata geçirilmesi ve yönetilmesi sorumluluklarını da aldım. Tedarikçi seçimi, proje yönetimi, depo seçimi, entegrasyonlar gibi süreçlerin sonunda 2017 yılında e-ticaret sitesini ve ardından da e-ticaret mobil uygulamasını hayata geçirdim.” sözlerini kaydetti.

1 Mart 2021 tarihinde LC Waikiki ailesine katılan Avşar, “Şirketin uluslararası e-ticaret vizyonu, planları ve başarmak istediği hedefler beni çok heyecanlandırdı. Böyle olunca da işe hızlı bir giriş yaptım. Kısa bir adaptasyon sürecinden sonra Avrupa bölgesindeki e-ticaret hedeflerini başarmak için projeleri tek tek hayata geçirmeye başladım.” ifadelerini kullandı. LC Waikiki’de; Sırbistan, Bulgaristan, Romanya, Almanya, Fransa ve İtalya e-ticaret sitelerini yöneten Avşar, şöyle devam etti; “Genel merkez ve ülkelerde birlikte çalıştığım e-ticaret ekibim 14 kişi. E-ticaret web sitelerimizin yanı sıra Zalando pazaryeri operasyonunu yönetiyorum. Zalando üzerinden de 6 ülkede satışımız bulunuyor.”

“Avrupa’da agresif hedeflerimiz var”

Şervan Adar Avşar, sorumluluk bölgeleri olan Avrupa ve Amerika’daki şirketin e-ticaret hedefleri hakkında da şu bilgileri paylaştı;

“Hali hazırda e-ticaret yaptığımız Avrupa ülkelerinde bu sene için agresif hedeflerimiz var. Öncelikle bu hedefleri gerçekleştirmek istiyoruz. 2021 yılına iyi bir başlangıç yaptık ve satışlarımız hedeflerimize paralel olarak giderek artıyor. Bir yandan satışa odaklanırken bir yandan da müşteri memnuniyeti odaklı projelerimizi hayata geçiriyoruz. Mevcut ülkelerimiz dışında Avrupa’da yeni ülkelerde e-ticarete başlamak için ön hazırlık çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bunların yanı sıra Avrupa’da yer aldığımız pazaryeri sayısını da bu yıl artırmayı hedefliyoruz. Tüm bunlara paralel olarak, Avrupa’da 2 olan e-ticaret depo sayımızı da arttırmayı planlıyoruz.”

“Hızlı teslimat ve teslimat noktaları projeleri üzerinde çalışıyoruz”

Avşar, yurt dışı e-ticaret operasyonlarında lojistik ve özellikle de teslimat konusundaki çözümleri hakkında da bilgiler paylaştı. Yurt dışı e-ticaret sitelerinin depo ve kargo operasyonlarını uluslararası lojistik departmanı ile birlikte yönettiklerini belirterek, “Avrupa e-ticaret operasyonumuzu şu anda 2 depodan yönetiyoruz. Farklı ülkeler için çalıştığımız farklı kargo şirketleri var. Şu anda 4 kargo şirketi ile çalışıyoruz. Hem depo hem de kargo şirketlerinin günlük operasyonlarını ve KPI’larını (temel performans göstergesi), ülkedeki e-ticaret ve lojistik ekiplerimiz ve merkezdeki ilgili departmanlarımız ile birlikte sürekli olarak izliyoruz. Son dönemde de hızlı teslimat ve teslimat noktaları projeleri üzerinde çalışıyoruz.” sözlerini ifade etti.

“Yurt dışında pazaryeri sayısını 4’e çıkarmayı planlıyoruz”

LC Waikiki olarak Avrupa bölgesinde e-ticaret sitelerinin yanında pazaryerinde de satış yaptıklarını kaydeden Avşar, şu bilgileri paylaştı; “Şu anda 1 olan pazaryeri sayımızı 3 ya da 4’e çıkartmayı planlıyoruz. Pazaryerleri bazında ürün seçimimizi özelleştiriyoruz. Aynı zamanda platformlarla özel kampanyalar gerçekleştiriyoruz. Hem web sitemiz hem de pazaryeri üzerinden gerçekleştirdiğimiz satışları önemsiyoruz ve bu iki kanala da ayrı ekiplerle odaklanıyoruz.”

“E-ticaretin olmazsa olmazı, satış sonrası destektir”

E-ticaret profesyoneli Şervan Adar Avşar, yurt içinde ve yurt dışında e-ticaret ekosistemindeki tecrübeleri ışığında “e-ticaretin olmazsa olmazları” hakkında da bilgiler verdi. “E-ticaret öncelikle temelleri doğru kurma işidir.” diyen Avşar, şu değerlendirmeleri yaptı;

“Eğer müşterilerinizin alışveriş deneyiminin temellerini oluşturan öğeleri doğru kurguladıysanız daha iyi bir deneyim için ileri adımlar atabilirsiniz. Peki, bunlar nelerdir? Öncelikle ziyaretçinin ürünlere kolay ulaşmasını sağlayacak gezinme, arama, filtreleme özelliklerine sahip olmak. Sonrasında bu özellikleri kullanarak ürüne kolayca ulaşan ziyaretçiye ürün ile ilgili ihtiyaç duyduğu bilgileri ürün sayfasında sağlayabiliyor olmak. Sonrasında ise kolay anlaşılır ve güvenli bir ödeme deneyimi sunmak. Böylece iyi bir alışverişin temellerini sağlayabilmiş oluyoruz.”

Avşar, “Ama burada bitmiyor. E-ticaretin olmazsa olmazı, satış sonrası destektir. Müşterimizin siparişinden sonra siparişini kolay takip edebilmesi, her aşamasından haberdar olması ve iptal/iade opsiyonlarını kolaylıkla kullanılabilmesi de oldukça önemli. Başarılı bir e-ticaret operasyonunun önce bu temellere odaklanması gerekiyor. Bunlar yerlerinde olduktan sonra artık ürün önerileri, kişiselleştirme, offline-online entegrasyonu gibi adımlar anlamlı hale geliyor.” şeklinde bilgi paylaştı.

“E-ticarette satış yapılacak ülkeyi tanımak çok önemli”

E-ticarette 15 yıllık deneyime sahip LC Waikiki’nin e-ticaret profesyoneli Şervan Adar Avşar, e-ticaret ve e-ihracat yapmak isteyen firmalara şu önerilerde bulundu; “Öncelikle satış yapacağınız ülkeyi iyi tanımak çok önemli. Mutlaka ülke ve o ülkedeki internet ve tüketici davranışları hakkında kapsamlı araştırma yapmak gerekiyor. Yurt dışında e-ticaret operasyonu yürütürken en çok düşülebilecek hata kendi ülkenizin perspektifinden değerlendirmektir. Satış yaptığınız ülkenin demografik yapısı, internet penetrasyonu, online alışveriş alışkanlıkları, ödeme çeşitleri vb. konular oldukça kritik. Bunların yanı sıra ülkedeki dijital pazarlama ajansları servis seviyesi ve insan kaynağı gibi konular da oldukça kritik.”

Şervan Adar Avşar kimdir?

Şervan Adar Avşar, 2003 yılında Atılım Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Daha sonra sırasıyla; Bilkent Üniversitesi ve University of Sussex’te “Uluslararası İlişkiler” alanında yüksek lisans çalışmalarını tamamladı. Ardından, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi alanında doktora yaptı. Doktora çalışmaları sırasında adım attığı iş hayatında 15 yılını geride bırakan Avşar, 9 yıl boyunca Watsons Türkiye’de Dijital Pazarlama Müdürü ve E-ticaret Grup Müdürü görevlerinde bulundu. Avşar, halen LC Waikiki şirketinde Avrupa ve Amerika bölgesinden sorumlu “E-Ticaret Bölge Grup Müdürü” olarak görev yapıyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds