Ara
Close this search box.

Ömer Nart: E-ticarette 1 milyon kişilik istihdam açığı bulunuyor

Ömer Nart
Ömer Nart

WORLDEF Başkanı Ömer Nart, uluslararası e-ticaret ve e-ihracat platformu olarak eğitim, etkinlik ve danışmanlık hizmetleri ile ekosistemin ihtiyaçlarına odaklandıklarını belirtti. Pandemi kısıtlamalarının e-ticaretin yükselişini hızlandırdığını vurgulayan Nart, e-ticaret ve e-ihracat alanındaki işgücü talebine yetişilemediğine işaret etti.

Ömer Nart: E-ticaret müdürleri 20-25 bin TL maaş alıyor

Türkiye’nin e-ticaret hacminin 2020 yılında 226 milyar 200 milyon liraya yükseldiğine dikkat çeken Ömer Nart, e-ticarette yetişmiş işgücünün en büyük sorun olduğunun altını çizdi. Beş yıl içinde e-ticaret hacminin 25 milyar dolara çıkmasının beklendiğini de belirten Nart, “2019 yılında 54 bin e-ticaret firması kurulurken, 2020 yılında bu rakam 250 bine ulaştı. 2021 yılı sonunda ise bu sayının 350 bine çıkması bekleniyor. Pandemi süresince en az 200 bin e-ticaret firması faaliyete başladı.” diye konuştu.

E-ticaret ve e-ihracat danışmanlığı gibi hizmetlere ihtiyaç duyulduğunu da kaydeden Nart, şu ifadeleri kullandı:

“WORLDEF, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı ile işbirliği yaparak sektördeki eğitim ve danışmanlık açığını kapatıyor. Firmalar yetişmiş e-ticaret elemanı bulmakta zorlanıyor. Biz de e-ticaret ekosistemi için gerekli işgücünü sağlamak üzere ücretsiz olarak eğitim veriyor ve işe yerleştirme yapıyoruz. Lojistik sektörü de dahil e-ticaret ekosisteminde en az 1 milyon kişilik istihdam açığı bulunuyor. Yeni işe başlayanlar 4 bin TL alırken, iki yıl içinde maaşlar 7-8 bin TL’ye yükseliyor. E-ticaret müdürleri ise 20-25 bin TL civarına maaşlar alıyor.”

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds