Ara
Close this search box.

Walmart, yapay zeka destekli yemek uygulaması başlatıyor

Walmart
Walmart

Walmart, Amazon ile rekabetinde e-ticaret işine daha fazla yatırım yapmaya başladı. Alışveriş deneyimine daha fazla kolaylık ve verimlilik getirmeyi amaçlayan şirket, yeni içerik ve özellikler getirmek için medya şirketi Meredith ile anlaştı.

Walmart, Meredith’in “gıda içeriğindeki uzmanlığını, hiper yerel tüketici içgörülerini ve tescilli teknoloji platformunu” kullanacak. Böylece şirketin hem yüz yüze hem de online alışveriş yapan haftalık 220 milyon müşterisine değerli bir varlık sunulmuş olacak.

Yemek tarifleri Walmart ürünleri ile eşleştirilecek

Uygulama; müşterilere görsel arama, sesle etkinleştirilen yardım, sohbet robotları ve AI tabanlı yemek planlama hizmetleri gibi yeni araçlar getirecek. Bu özellikler, tarifleri gerçek zamanlı olarak Walmart ürünleri ile eşleştirerek, müşteriler için market alışverişini basitleştirmeyi de amaçlıyor. Müşteriler, bu özellikleri kullanarak online alışveriş sepetlerine ürün ekleyebilecek.

Yeni iş birliği kapsamında Walmart ve Meredith, editör tarafından seçilen tarifleri ve Allrecipes 30 Minute Meals’ı içeren ilk alışveriş yapılabilir “bookazine”yi piyasaya sürecek. Ortaklık, yeni bir Kid Foodology programı ve TikTok tabanlı sosyal ticaret promosyonları da içeriyor. Ayrıca, müşteriler için gıda önerileri ve kolay tarifler sunan “Make It Easy” adlı platformu da içeren bir dizi başka içerik ve ticaret programı da içeriyor. Uygulamanın Walmart müşterileri için “yemek pişirme rutini” olması hedefleniyor.

Yapay zeka destekli uygulama kapsamında alışveriş yapanlar; Better Homes & Gardens, Allrecipes, EatingWell, Parents ve Real Simple gibi Meredith markalarının portföyü genelinde bu özelliklere, içerik akışlarına ve ticaret fırsatlarına da erişebilecek.

“Müşterilerimize zaman kazandıracağız”

Walmart İçerik ve Etkileyici Pazarlama Direktörü Sarah Henry, yaptığı açıklamada, “Günümüzde müşterilerin hem platformlarımızda hem de platformlarımız dışında giderek daha fazla anda alışveriş yapmak istediğini biliyoruz.” dedi. Ayrıca, “İlham verici içeriklere ve müşteri deneyimini geliştiren müşterilerle buluşmaya odaklandık. Meredith ile olan bu ortaklık, müşterilerimize çok ihtiyaç duydukları zamanı kazandırırken, sorunsuz bir şekilde yardımcı olabilmemizin yenilikçi bir yoludur.” ifadelerini kullandı.

Meredith İnovasyondan Ssorumlu Başkan Yardımcısı Corbin de Rubertis ise, şunları kaydetti; “Geniş kapsamlı bu ortaklık alışveriş deneyimini son derece kişiselleştirilmiş içerik ve yolun her adımında benzersiz değer sunan reklam deneyimleriyle sunacak.”

Bu iş birliği neden önemli?

E-ticaret istikrarlı yükselişini sürdürürken, ortaklığın hem Walmart hem de Meredith’e fayda sağlaması muhtemel. eMarketer verileri, ABD’li tüketicilerin geçen yıla göre yaklaşık yüzde 18 artışla 2021’de e-ticarete 933 milyar dolardan fazla harcama yapacağını gösteriyor. Hem fiziksel perakende hem de e-ticarete yatırım yapmak, özellikle Walmart’ın, büyüyen hibrit perakende modelleri trendinden en iyi şekilde yararlanmasına yardımcı olabilir.

Aynı zamanda, tüketiciler dijital kanallarda giderek daha fazla yenilikçi, alışveriş yapılabilir deneyimler talep ediyor. Sosyal ticaretin ve AR özellikli alışverişin yükselişi bu eğilime işaret ediyor. Walmart-Meredith ortaklığı, her iki şirketin de alışveriş yeteneklerini geliştirmelerine ve giderek daha rekabetçi bir alanda üstünlüklerini korumalarına yardımcı olabilir. Pandemi ve okula dönüş sezonunun başlaması ile birlikte alışveriş yapanlar, alışveriş yapmak ve yemek hazırlamak için basit, zaman kazandıran yöntemler arıyor. Meredith, yemek planlaması ile ilgili içeriklerinin bu yıl geçen yıla kıyasla yüzde 30 oranında artacağını tahmin ediyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds