Ara
Close this search box.

Ukrayna’da e-ticaret şirketlerinin sayısı artıyor

Ukrayna'da e-ticaret
Ukrayna'da e-ticaret

Ukrayna’da e-ticaret şirketleri her geçen pazar hacmini artırıyor. Özellikle Dnipro ve Kiev şehirlerinde bulunan e-ticaret şirketleri, ortalama gelirde sırasıyla yüzde 72 ve yüzde 70 gibi önemli büyümeler kaydetti. Küresel pazaryerlerinde yapılan satışlardan elde edilen tüm kârların yüzde 30’undan fazlası ise, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bulunan e-ticaret şirketlerinin hesaplarına gidiyor.

Ukranya’da e-ticaret satıcılarının kârı yüzde 69 arttı

Dijital ödeme platformu Payoneer, Ukrayna’da e-ticaret hakkında bir çalışma yürüttü. Hazırlanan raporda bazı verilere yer verildi. Rapora göre, Doğu Avrupa ülkesi Ukrayna’da şu anda 2019’un ilk aylarına kıyasla yüzde 14 daha fazla online satıcı hizmet veriyor. Aynı süre zarfında, Ukrayna’daki online satıcılarım toplam kâr artışı ise yüzde 69 olarak kaydedildi.

Bu araştırmaya göre, Ukrayna’da e-ticaret şirketlerinin toplam kârının yarısından fazlası (yüzde 53), ülke genelindeki beş şehirden geliyor. Odessa, Kiev, Dnipro, Lviv ve Kharkiv şehirleri, bu yılın ilk çeyreğinde en yüksek ortalama e-ticaret gelirine sahip oldu. Odessa’daki online satıcılar, Kiev’den yüzde 16 daha yüksek bir ortalama gelir elde ederek dikkat çekti.

İnternet kullanıcılarının yüzde 42’si online alışveriş yapıyor

Payoneer’in araştırmasına göre, ayrıca, bu yılın başında e-ticaret kullanan insan sayısında da artış görüldü. Buna göre, Ukrayna’nın düzenli e-ticaret kullanıcı sayısında ciddi oranda bir artış kaydedildi. Geçen yılın üçüncü çeyreğinde internet kullanıcılarının yüzde 33’ü e-ticaret alışverişi yaparken, bu oran bu yılın aynı döneminde yüzde 42’ye yükseldi. Bu oran, Ukrayna’da e-ticaret alışverişi yapan yaklaşık 11 milyon kişinin olduğu anlamına geliyor. E-ticarette en popüler ürün kategorileri ise; giyim, ev aletleri ve kozmetik ürünleri olarak kaydedildi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds