Ara
Close this search box.

TikTok, e-ticaret özelliklerini güçlendiriyor

TikTok
TikTok

TikTok, platformunda e-ticaret özelliklerini giderek güçlendiriyor. Sosyal ağlarda sosyal ticaret veya e-ticaret, işletmelerin veya markaların ürünlerini projelendirmeleri ve yeni kullanıcılara ulaşmaları için doğrudan ve etkili bir araç sağlıyor. Bu konudaki deneyimlerin başarılı olduğu kanıtlandı. Bu iş modelini tanıtmaya yönelik yeni araçların geliştirilmesi sosyal platformlar için büyük önem kazandı.

TikTok, bu nedenle yılın başında dünyanın en popüler online mağazalarını oluşturan platformlardan biri olan Shopify ile bir iş birliği duyurdu. İş birliği, sosyal ağındaki işletmelerin ve markaların gelişimini, optimizasyon yoluyla teşvik etmek için yapıldı. Sosyal ağ böylece, şimdi bu iş birliği içinde sosyal ağı bir e-ticaret platformu olmaya daha da yaklaştıracak yeni bir adım atmış oldu.

TikTok, Shopify ile yeni bir alışveriş deneyimini entegre ediyor

TikTok, kullanıcılarına eğlenceli videolar sunuyor. İşletmelere ise topluluklarıyla etkileşimi artırmayı vaat ediyor. Dünyanın en etkili sosyal ağlarından biri olan TikTok, e-ticaretin gelişimi için benzersiz bir platform haline gelmeyi planlıyor. Platform, şirketlere, marka bilinirliğini, satışları ve etkileşimi artırmaya yardımcı olmayı hedefliyor.

Bu yeni entegrasyon ile sosyal ağ, kullanıcılarına yeni bir satın alma sekmesi şeklinde gelecek. Böylece yeni bir e-ticaret deneyimi planlanıyor. Bu sekmede, markanın veya işletmenin profilinde, satıcının Shopify mağazasında sunduğu ürünlerin bir açılır listesinin bulunduğu özel bir bölüm olacak. Kullanıcılar, bu listeden seçtikleri ürüne tıklayarak doğrudan web sitesine yönlendirilebilecek ve satın alma işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Bu yeni özelliği kullanmak için satıcıların “TikTok Business” içinde bir profili ve Shopify’de kendi mağazaları olması gerekir. Bu sınırlamaya rağmen, tüm girişimciler veya küçük işletmeler her ikisine de sahip olmadığından, kullanabilenler için çok ilginç bir iş fırsatı sunuyor.

“Markaların, tüketicilerin dikkatini çekmesi için eşsiz fırsatlar oluşturduk”

TikTok’un yaptığı açıklamaya göre, bu araç, seçkin bir şekilde “pilot test” olarak kullanılacak. Bu nedenle, İspanya gibi farklı Avrupa ülkelerinde daha geniş bir lansmanı yapılan iş birliğinin ilk bölümünün aksine, önümüzdeki haftalarda sadece Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Kanada’da satışa sunulacak. Ancak, araç hakkında daha fazla geri bildirim alındığından, bu ülkelerin önümüzdeki aylarda genişlemesi bekleniyor.

TikTok Küresel İş Çözümleri Başkanı Blake Chandlee, “Topluluğumuz alışverişi keşif, bağlantı ve eğlenceye dayalı bir deneyime dönüştürerek, markaların, tüketicilerin dikkatini çekmesi için eşsiz fırsatlar oluşturdu. TikTok, içerik ve ticaretin merkezinde benzersiz bir konuma sahip. Bu yeni çözümler, her büyüklükteki işletmenin tüketicileri doğrudan dijital satın alma noktasına götüren ilgi çekici içerik oluşturmasını daha da kolaylaştırıyor. Shopify ile ortaklığımızı genişletmekten ve TikTok’u satıcılar için her zamankinden daha erişilebilir hale getirmekten mutluluk duyuyoruz.”

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds