Ara
Close this search box.

Dijital reklamlar 100 kişiden 44’ünü etkiliyor

dijital reklam
dijital reklam

Tüketicilerin online alışveriş tercihleri ve veri gizliliğine bakış açıları konusunda yapılan araştırma, ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Buna göre, şirketler, pandemi sonrası dijital reklamlara daha fazla ağırlık veriyor. Sosyal reklam otomasyon platformu Smartly’in araştırmasına göre, tüketicilerin yüzde 87’si fiziksel alışveriş olanağına rağmen online alışverişe devam etmeyi planlıyor.

Dijital reklamlar online tüketicileri etkiliyor

Araştırmaya göre, sosyal platformlardaki dijital reklamlar tüketicileri etkiliyor. Buna göre, dijital reklamlar, tüketicileri satın almaya yönlendirmede kritik bir role sahip olmaya devam edecek gibi görünüyor. Araştırmaya katılan 10 kişiden 4’ü, sosyal medyadaki dijital reklamların etkisi ile online satın alma işlemi yaptıklarını belirtti. Katılımcıların yüzde 44’ü ise, 1 ay içinde sosyal medyada gördükleri dijital reklamlarla yeni bir ürün veya marka keşfettiklerini kaydediyor.

Araştırma, tüketicilerin yüzde 85’inin kişisel verilerin gizliliğinin sağlanmasına 1 yıl öncesine göre daha fazla öncelik verdiğini gösteriyor. Ayrıca, araştırma, güvenilirliği ve şeffaflığı önceliklendiren dijital reklamlar tüketicilerin yüzde 74’ü için daha cazip olduğunu ortaya koydu. Bilişim teknolojileri uzmanları, dijital pazarlamanın güvenilir, samimi ve etkileşime açık bir pazarlama dili ile hedef kitleye ulaşılabilecek en etkili araç olduğunu; bu sebeple şirketlerin dijital reklamlara ağırlık verdiğini belirtiyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds