Ara
Close this search box.

Ömer Nart: KOBİ’lere uçtan uça e-ihracat çözümleri sunuyoruz

Ömer Nart
Ömer Nart

WORLDEF Başkanı Ömer Nart, “Uçtan Uca Sınır Ötesi E-Ticaret Kurulumu” programını girişim koçu Özgül Öztürk’e anlattı. Haberde, anahtar teslim ihracat paketlerine dikkat çekilerek, “Şirket kurulumundan depolamaya tüm işlemleri aracı kurumların üstlendiği bu modelde size TL’yle ürün alıp dövizle satmak kalıyor.” ifadeleri yer aldı.

Haberde yer alan bilgilere göre; koronavirüs salgını, sınır ötesi e-ticarette hızlı bir yükselişe yol açtı. Dünyada her 10 tüketiciden birinin yurt dışından online ürün almayı düşünüyor. 2020 yılında küresel sınır ötesi e-ticaret hacmi 4,3 trilyon dolara yükselirken, Türkiye’de ise 2020’nin son 6 ayında 1 milyar 421 milyon dolarlık e-ihracat gerçekleşti. 2021 yılında bu rakamın 2,6 milyar dolara yükselmesi öngörülüyor.

UÇTAN UCA SINIR ÖTESİ E-TİCARET KURULUMU” PROGRAMI İÇİN TIKLAYIN!

KOBİ’lerin tercihi uçtan uca e-ticaret çözümleri

Başarılı bir e-ticaret operasyonu yönetmek isteyen KOBİ’lerin tercihi “uçtan uca e-ticaret çözümleri” olduğuna vurgu yapılan haberde, “Sanal ortamdan yurt dışına açılmak isteyen girişimcilere pazar analizi, şirket kurulumu, banka hesabı açma, e-ticaret sitesi kurma, depo operasyonunun kurulumu, yetişmiş insan gücün temin edilmesine kadar tüm hizmetlerin anahtar teslim olarak sunulduğu bu model, özellikle KOBİ’lerin dünyaya açılmasında önemli rol oynuyor.” ifadeleri yer aldı.

Haberde, ayrıca, WORLDEF’in iştiraki olan Türkiye’nin MEB onaylı ilk e-ticaret ve e-ihracat okulu WORLDEF BUSİNESS SCHOOL’un (WBS) verdiği eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile Türk girişimcilere İngiltere pazarının kapılarının açıldığı vurgulandı.

Ömer Nart: KOBİ’lerin yurt dışına açılmalarını sağlıyoruz

WORLDEF Başkanı Ömer Nart, verdiği demeçte, Türkiye’den dünyaya sınır ötesi e-ticaret yapan girişimci sayısının 15 bin ile sınırlı olduğuna dikkat çekti. Ömer Nart, şu ifadeleri kullandı; “Çünkü birçok girişimci henüz nasıl ihracat yapacağını bilmiyor. Özellikle Türk KOBİ’leri gerek kalite gerekse fiyat açısından diğer ülkelerden çok daha rekabetçi ürünler üretirken, e-ihracat konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığı için dünyaya açılamıyor. WORLDEF olarak İngiltere’deki merkezimiz aracılığı ile KOBİ’lere uçtan uça e-ihracat çözümleri sunarak, yurt dışına açılmalarına ön ayak oluyoruz.”

Ömer Nart, birçok ev hanımının evlerinde ürettiği el yapımı ürünleri Etsy aracılığı ile yurt dışına ihraç etmek için eğitim aldığına dikkat çekerek, “Girişimciler özellikle TL ile iç piyasadan aldıkları ürünleri pound ile İngiltere’ye satarak ciddi gelirler elde ediyor.” sözlerini kaydetti.

“1 milyon e-ticaret uzmanına ihtiyaç var”

Ömer Nart, e-ticaret ekosistemindeki insan kaynağı ihtiyacına da dikkat çekti. “E-ticarette en büyük sorun yetişmiş insan kaynağı.” diyen Ömer Nart, şunları vurguladı; “Türkiye’de e-ticaret yapan 350 bin firma var. Bu firmalar, çalıştıracak eğitimli ara eleman bulmakta sıkıntı yaşıyor. WORLDEF olarak e- ticaret ekosistemi için gerekli iş gücünü sağlamak amacıyla eğitimler veriyoruz. 1,5 aylık bu eğitimi alan gençler 3 bin 500 TL maaşla hemen iş bulabiliyor. Sektördeki şirketlerde 1-2 yıl çalışan e-ticaret uzmanlarının maaşı 8-10 binlere çıkıyor. Sektörde çalışacak en az 1 milyon yeni çalışana ihtiyaç var.”

WORLDEF eğitimlerinden başarı hikayeleri

Özgül Öztürk’ün haberinde, WORLDEF’in bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile 27 bin kişiye e-ticaret ve e-ihracat eğitimleri verdiğine dikkat çekildi. Ayrıca, WORLDEF’in 40, 50 ya da 80 saatlik eğitimlerini alanların yüzde 50’sinin kendi e-ticaret şirketini kurduğu belirtilerek, “Sertifika alan girişimciler arasında bir e-ticaret şirketine girip iş bulanların oranı da oldukça yüksek.” denildi.

Haberde, WORLDEF’ten eğitim ve danışmanlık hizmetleri alarak e-ihracata başlayan girişimci Nükhet Dokuz’un başarı hikayesine de yer verilerek, “Büyük beden kadın kıyafetleri üreten girişimci Dokuz, Amazon üzerinden başladığı mikro ihracata, Amerikalı tüketicilerden gelen yoğun talep üzerine ofisini Manhatton’daki 5. Cadde’ye taşıyor. Patırtı isimli markasının kurucusu Veli Dağ da aldığı eğitimlerin ardından ürünlerini hem kendi e-ticaret sitesi üzerinden hem de Avrupa’daki e-ticaret pazaryerleri üzerinden dünyaya açıp milyonlarca avro ciroya ulaşıyor.” ifadeleri yer aldı.

WORLD E-COMMERCE FORUM

Haberde, WORLDEF’in global e-ticaret ekosistemine katkı sağlamak amacıyla organize ettiği WORLD E-COMMERCE FORUM da yer aldı. Bu yıl 21 Ekim tarihinde İstanbul’da düzenlenecek FORUM, “E-Ticaretin Rönesansı – Avrasya’nın Dijital Başkenti: İstanbul” temasıyla gerçekleştirilecek. Türkiye İş Bankası’nın ana iş ortağı olduğu FORUM’a, farklı ülkelerin kamu ve özel sektörlerinden 400 üst düzey misafir katılacak. FORUM’da “Covid-19’un Uluslararası Ticarete Etkileri”, “E-Ticaret, Dijital Diplomasi ve Mevzuat Uygulama”, “E-Ticaret, Otomasyon ve Sürdürülebilirlik”, “Pandemi ve Küreselleşme” başlıkları ele alınacak.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds