Ara
Close this search box.

Dijital cüzdan sektörüne yeni çözümler katıldı

dijital cüzdan
dijital cüzdan

Yeni dijital cüzdan çözümleri, hem dijital cüzdan sağlayıcıları hem de ödemelerini kendi yönetmek isteyen şirketler için geliştirildi. Yeni hizmetler, şirketlerin hem dijital cüzdan kullanan son kullanıcılarını hem de B2B müşterilerini tek bir platformdan yönetme imkanı sağlıyor, dönüşüm oranlarını yükseltmeyi amaçlıyor.

2023’te dijital cüzdanların e-ticaretteki payı yüzde 52’ye yükselecek

Capgemini Araştırma Enstitüsü’nün “World Payments Report 2020” verilerine göre, tüketicilerin yaklaşık yarısı, QR tabanlı ödemeler de dahil olmak üzere dijital cüzdanlar kullanmayı tercih ediyor. Dünya genelinde 2019 yılında 2,3 milyar adet dijital cüzdan sayısının, pandeminin de etkisi ile birlikte 4 yıl içinde yaklaşık 4 milyar adede ulaşacağı tahmin ediliyor.

McKinsey raporuna göre, 2023 yılına kadar e-ticarette dijital cüzdanların kullanım oranının yüzde 52,2’ye ulaşacağı öngörülüyor. Fiziksel ödemelerde ise dijital cüzdanlarının payı yüzde 29,6 olarak tahmin ediliyor. Dijital cüzdan kullanımlarının artması, Covid-19 salgınının fiziksel temastan kaçınmak için nakitsiz işlemlerin benimsenmesini hızlandırması önemli bir rol oynuyor.

“İş süreçlerini iyileştirme ve dönüşüm oranlarını artırma imkanları sunuyoruz”

Identify Türkiye Genel Müdürü Ali Haydar Ünsal, dijital cüzdan kullanımın Türkiye gibi dijitale hızlı adapte olan bir ülkede çok hızlı benimsendiğini söyledi. Uzaktan müşteri edimi süreçleri ile kullanımının katlanarak artacağını ifade eden Ünsal, “Uzaktan müşteri edinim süreçleri dijital cüzdan alanında diğer sektörlerden farklı olarak müşterilerine doğrudan ödeme hizmeti sunmak isteyen ve hem son kullanıcılarını hem de B2B müşterilerini tek bir platformdan yönetmek isteyen şirketler için kritik bir önem arz ediyor.” dedi

Hem B2C hem de B2B müşterilerinin uzaktan müşteri edinim süreçlerini tek bir platformdan yöneten şirketlerin kritik öneme sahip olan dönüşüm oranlarını önemli ölçüde artırdığını ifade eden Ünsal, “Yoğun Ar-Ge çalışmaları sonrası geliştirdiğimiz KYC Wallets ve KYB Wallets çözümlerimiz ile müşterilerimizin iş süreçlerini iyileştirme, operasyonel maliyetlerini azaltma ve dönüşüm oranlarını artırma imkanları sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds