Ara
Close this search box.

Amazon’dan iade ve stok fazlası ürünlere yeni bir yaklaşım

Amazon
Amazon

Amazon’a göre, iki yeni program, satıcıların döngüsel bir ekonomi oluşturmasına yardımcı olurken Amazon’da satış yaparak kâr elde etmelerinin yeni bir yolu olacak. Tamamen kullanıma sunulduğunda, yeni programların 300 milyondan fazla ürünü yeniden döngüye sokacağı tahmin ediliyor.

Müşteri iadeleri, her online satıcının uğraşması gereken bir sorun olarak dikkat çekiyor. Amazon WW Returns, ReCommerce ve Sürdürülebilirlik Direktörü Libby Johnson McKee, bu durumla baş etme yeteneğinin endüstri çapında bir zorluk olduğunu ifade ediyor.

Johnson, konu hakkındaki açıklamasında, “Yeni programlar, Amazon’da satılan ürünlerin iyi kullanılmasını ve israf edilmemesini sağlamak için attığımız adımların örnekleridir. FBA Bağışları gibi mevcut programların yanı sıra bunların döngüsel bir ekonomi oluşturmasını, yeniden kullanılmalarını ve gezegen üzerindeki negatif etkimizi azaltmasını umuyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Avrupa’da Amazon FBA tasfiyeleri

İlk program “FBA Tasfiyeleri” olarak adlandırılıyor. Bu program, satıcılara Amazon’un mevcut toptan tasfiye ortaklarını ve teknolojisini kullanma seçeneği sunuyor. Bu program, iade edilen ve stok fazlası ürünler neticesinde açığa çıkacak olası kayıpların telafi edilmesini amaçlıyor. Program; Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve ABD’de kullanılıyor ve yakında Birleşik Krallık’ta da kullanıma hazır hale gelecek.

FBA derecelendirme ve yeniden satış

Avrupa’daki Amazon satıcıları, müşterilerin iade ettiği ürünleri yeniden satmak için “FBA Grade and Resell” adlı ikinci bir programı kullanabiliyor. Program, şu anda Birleşik Krallık’ta mevcut durumda ve bu yılın sonunda ABD’de de kullanıma sunulacak. Avrupa’daki diğer büyük pazarlar için ise 2022’nin başlarında kullanılabilir olacağı tahmin ediliyor.

FBA Derecelendirme ve Yeniden Satış, satıcıların iade edilen ürünleri kendilerine geri göndermek veya bağışlamak yerine kullanılmış ürün olarak satmalarına olanak tanıyacak. Bir müşteri bir ürünü iade ederse, satıcı onu otomatik olarak yeni programa yönlendirmeyi seçebilecek. Amazon, öğeyi değerlendirecek ve dört standart değerlendirmeden birini atayacak. Satıcı, daha sonra fiyatı belirleyerek, tıpkı yeni ürünlerde olduğu gibi mevcut satış süreçlerini yürüterek ürünü tekrar piyasaya sunabilecek.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds