Getir, Galatasaray’ın yeni sponsoru oldu

Galatasaray

Online market platformu Getir, Türkiye’de ve Avrupa’da büyümesini sürdürüyor. Yurt dışında yatırım atağına kalkan ve Avrupa’da 7 ülkede faaliyete geçen Getir, geçen hafta İngiltere’nin Premiere Lig’in köklü kulübü Tottenham Hotspur’a sponsor olduğunu duyurmuştu. Şirket, şimdi de Türkiye’nin köklü spor kulüplerinden Galatasaray’a sponsor oldu.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda düzenlenen sponsorluk lansmanına, Galatasaray Spor Kulübü İkinci Başkanı Ali Polat Bengiserp ve Getir Yönetim Kurulu Başkanı & Kurucu Ortağı Tuncay Tütek katıldı.

“Sponsorlarımızı yönetim sürecinin içinde göreceğiz”

Galatasaray İkinci Başkanı Ali Polat Bengiserp, Galatasaray ve Getir iş birliğinin iki taraf için de önemli kazanım olduğunu belirterek, “Altı senedir var olan ama son 3 senede çok önemli gelişme gösteren ve de daha da önemlisi hizmet alanını uluslararası pazarlara taşıyabilen Getir Perakende Lojistik A.Ş. firması ile 2021 – 2022 sezonu için geçerli olacak Galatasaray futbol takımının forma kol sponsorluğu anlaşması imzalayacağız. Galatasaray yönetimi olarak sponsorlarımızı sadece belli bir süre için maddi destek veren kuruluşlar olarak görmüyoruz. Bizim yönetim sürecimizdeki paydaşlarımız olarak kabul ediyoruz.” dedi.

“İş birliğimiz forma sponsorluğu ile kalmayacak”

Bengiserp, şöyle devam etti; “Dünyada en çok tanınan Türk spor forması üzerinde yer almak umuyorum Getir markasına da ulusal ve uluslararası alanlarda ciddi değer katacaktır. Yine eminim ki Getir firmasını kısa sürede bugünkü başarılara taşıyan yenilikçi, atılımcı, aydın yönetim kadrosu ve Galatasaray Spor Kulübü yönetimi olarak bizler yeni projeler üretmeyi de heyecanla hedeflemekteyiz. İş birliğimiz umuyorum sadece bugün imzalanan forma sponsorluğu ile kalmayacak.”

Sponsorların yönetimsel aklından faydalanacaklarına dikkat çeken Ali Polat Bengiserp, “Sponsorlarımızı sadece belli süre maddi destek veren kuruluşların ötesinde görüyoruz. Dolayısıyla Getir firmasını, 4-5 senede bir dünya markası yapmayı başaran akıl, dinamizm ve ufuk bizimle birikimlerini paylaştığı vakit bir getirisi olacaktır. Bütün sponsorlarımıza böyle bakıyoruz. Hem onları bizim yönetim sürecimizin içerisinde göreceğiz hem de bir takım başka ufak yeni projelere de imza atacak gelişmeleri göstereceğiz.” sözlerini kaydetti.

Tütek: Bizim sağladığımız şey; zaman…

Getir Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Tütek ise, şu bilgileri paylaştı; “Getir’i 2015 yılında dünyada bir ilk olarak kurduk. Ortalama 10 dakikada süpermarket ürünlerini insanlara getiren bir şirket. Bugün çıktığınızda köşeden bakkalda veya markette de var. Bizim sağladığımız şey; zaman… Zaman, en çok kıymeti aranan, en değerli varlıklardan bir tanesi. Biz Getir ile aslında bunu geri veriyoruz.”

“Getir’in 10 dakikalık modeliyle 40 şehirde varız”

Tütek, “Bizi aslında motosiklet üzerinde kurye olarak görüyor olabilirsiniz; ama biz teknoloji şirketiyiz. Bunu teknolojimiz sayesinde yapıyoruz. 2015 yılında İstanbul’da kurulduktan sonra yemek getiren Getir Yemek, yaklaşık 5 bin çeşit ürün getiren Getir Büyük, damacanayı dakikalar içinde getiren Getir Su, mahalledeki esnaftan, manavdan ürünleri getiren Getir Çarşı ile hizmet vermeye başladık. Şu anda Getir Yemek’te Türkiye’nin 81 ilinde varız. Getir’in 10 dakikalık modeliyle de Türkiye’nin yaklaşık 40 şehrinde varız. 2-2,5 yıldır Türkiye içerisinde gaza bastık. Sonra dedik ki biz ilk günden Getir’i bir dünya markası olması için kurmuştuk. Bu yılın başında ilk olarak İngiltere’yi açtık. İngiltere’den sonra sırasıyla Hollanda, Almanya ve Fransa geldi.” ifadelerini kullandı.

“Yedi ülkede hizmet veriyoruz”

Tuncay Tütek, şöyle devam etti; “İngiltere’de sadece Londra’da çıkmışken, geçen 6 ay içerisinde 7 şehirde hizmet vermeye başladık. Hollanda, Almanya ve Fransa’dan sonra İtalya ve İspanya’da faaliyet gösteren bir şirket satın aldık. Şimdi de onların lansmanının çalışmaları sürüyor. Getir, çok yakında 7 ülkede hizmet veren bir şirket haline gelecek. Sene sonunda da inşallah ABD’yi hedefliyoruz. İlk günden itibaren Getir’i kendi adıyla, Türkçe bir kelime olarak yurt dışına götürme hedefimiz vardı. Şu anda tüm dünyada Getir için çalışan yaklaşık 20 bin kişi var. Bu 20 bin kişi de 37 farklı milletten oluşuyor. 37 millete kucak açan, insanlarımıza ve müşterilerimize hizmet eden bir şirketiz.”

“Galatasaray’ın özel bir yeri var”

Sporun toplumları birleştiren, kucak açan bir dal olduğuna vurgu yapan Tütek, “Bunun içerisinde futbol çok dinamik ve heyecanlı bir anadan. Futbola birkaç yıldır yatırımlarımız başladı. Bu sene artarak devam ediyor. Burada Galatasaray’ın özel bir yeri var. Çünkü Galatasaray, Türkiye’nin en köklü kulüplerinden bir tanesi. Milyonlarca taraftarı var. Avrupa’da çok ciddi başarılara imza atmış, Türk bayrağını orada gururla dalgalandırmış bir kulübümüz. Galatasaray ile bu birlikteliğe gitmek bize gurur veriyor. 2021-2022’de Galatasaray’ın forma kol sponsoru olduk. Bu sezonun Galatasaray’a ve Türk futboluna hayırlı olmasını diliyoruz. Birlikteliğimizin de artarak devam etmesini diliyorum.”

“Üç yıl için anlaşmamız oldu”

Tuncay Tütek, Galatasaray ile 3 yıl için anlaştıklarını belirterek, “İlerleyen dönemde bu anlaşmayı tekrar değerlendiriyor olacağız. Galatasaray’ın geniş bir taraftar sayısı var. Çok güzide bir kulüp. Yan yana durmaktan mutluluk ve kıvanç duyacağız.” dedi. Tütek, şunları kaydetti;

“Getir’e günde milyonlarca kişi giriyor. Bu iş birliğini kendi mecralarımızda, sosyal medyadan ve kampanyalarla birlikte duyuracağız. Maç izleyen kitlede Getir’in ciddi bir karşılığı var. Maç anlarında yoğun siparişler oluyor. Dolayısıyla biz de buna duyarsız kalmayacağız. Güzel bir iş birliği yapacağız. Tottenham Hotspur sponsorluğumuz oldu. Yurtdışından başka kulüplerle de görüşüyoruz. Spor ve futbol bizim için çok önemli. Biz spor ve futbolun içinde olacağız. Getir Su’nun altında bir makamız olan Kuzeyden ile hem basketbolda hem voleybolda son üç yılda sponsorluğumuz devam ediyor. Biz burada kalıcıyız. Bu ilişkiler uzun süreli ilişkiler. Daha fazla kulüplerle sponsorluk yaptığımızı göreceksiniz; ama Galatasaray’ın yeri Avrupa’daki başarılarından dolayı bizde ayrı.”

Konuşmaların ardından Bengiserp ve Tütek, 3 yıllık forma sponsorluğu anlaşmasına imza attı. Daha sonra basın mensuplarına “Getir” logolu forma ile poz verdiler.