Ara
Close this search box.

Amazon’un satışları beklentilerin altında kaldı

Amazon
Amazon

Amazon, 2021’in nisan-haziran dönemine ait ikinci çeyrek bilançosunu açıkladı. Buna göre, Amazon’un ikinci çeyrek satışları 113,1 milyar dolar oldu. Amazon satışları, 2020’nin aynı dönemine göre yüzde 27 artış kaydetti. 2020’nin ikinci çeyreğinde Amazon net satışları 88,9 milyar dolar olmuştu. 2021 ikinci çeyrekte Amazon satışları yükseldi; ancak beklentilerin altında kaldı. Şirketin satışlarının ikinci çeyrekte 115,2 milyar dolar olacağı öngörülüyordu.

Amazon hisse başı kârı beklentileri aştı

Amazon’un 2021 ikinci çeyrek net kârı ise, 7,8 milyar dolar olarak kaydedildi. Şirketin 2020 ikinci çeyrek net kârı 5,2 milyar dolar olmuştu. Amazon’un en büyük kâr üreticisi Amazon Web Services oldu. AWS, 14,8 milyar dolarlık gelir getirdi. Bu rakam, Amazon’un işletme gelirinin yarısından fazlasını temsil ediyor.

Amazon hisse başı kârı 2020 ikinci çeyrekte 10,3 dolar olmuştu. Amazon’un 2021 ikinci çeyrekte hisse başına kârı ise 15,12 dolara yükseldi. Bu rakam, geçen yıla göre yüzde 46,8 artış anlamına geliyor. Amazon hisse başı kârı, 12,22 dolar olarak öngörülmüştü. Böylece Amazon hisse başı kârda beklentileri aşmış oldu.

Amazon geçen yıl rekor kâr açıklamıştı

Amazon’un CFO’su Brian Olsavsky, Covid-19 kısıtlamaları azaldıkça, insanların alışveriş dışındaki faaliyetlere odaklanabildiğini; bu dönemde “ek hareketlilik” yaşandığını belirtti. Olsavsky, satıcıların reklam alanları için daha yüksek fiyatlar verdiğini ve müşterilerin reklamları daha fazla tıkladığını; reklam gelirlerinin önemli ölçüde arttığını ifade etti.

Amazon, 2020 ikinci çeyrekte Covid-19’un etkilerine karşı yatırımcılarına büyük harcamalar yapacağını açıkladı. Buna rağmen rekor kârlar yayınladı. Bu dönemde geçmiş analistlerin tahminlerini boşa çıkaran Amazon, bunun yanında, lojistik zincirinde teslimat gecikmelerine yol açan büyük engellerle de uğraştı. Şirket, bazı işçilerin güvenlik yönetimini protesto etmek için grevler düzenlediği depolarda yüksek cirolar ile karşılaştı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds