Ara
Close this search box.

“Sıfır atık” odaklı online süpermarket GerneOhne, faaliyete başladı

online süpermarket
online süpermarket

Yeni online süpermarket GerneOhne, market alışverişinin “çevreci” bir yolu olduğunu kanıtlamak istiyor. Temmuz ayının ilk gününden bu yana Almanya genelindeki online müşteriler, GerneOhne sayesinde internet üzerinden plastik içermeyen paketlenmiş gıda siparişi verebiliyor ve yiyeceklerini evlerinde teslim alabiliyor.

Camlar yeniden kullanılıyor; atık çıkmıyor

Online süpermarket GerneOhne; Eduardo Castaneda, Sergey Gladyshev ve Michael Sixl tarafından kuruldu. Dairesel bir paketleme çözümüne sahip girişim, kendini, “sıfır atık” odaklı organik bir online süpermarket olarak konumladı. Almanya merkezli girişim, kullanımdan sonra geri gönderilen cam ambalajları yeninden kullanıyor. Camlar iyice temizlendikten sonra müşteriler için ücretsiz olarak tekrar kullanılabilir cam sistemine dahil ediliyor.

Un, şeker, tuz, kuruyemiş, makarna, pirinç, kuru meyve ve çeşitli çaylar gibi ürünler içeren ürün katalogu, organik ürünlerden oluşuyor ve sürekli güncelleniyor. Toplam da 69 avro ve üzerinde sipariş veren müşteriler herhangi bir kargo ücreti ödemiyor. 69 avronun altındaki tüm siparişler için ise kargo ücreti 4,90 avro olarak belirlendi.

Online süpermarket GerneOhne, Pieter Pot’a benziyor

GerneOhne’nin konsepti, tüm ürünlerini yeniden kullanılabilir camlarla paketlenmiş bir şekilde gönderen Hollanda merkezli girişim Pieter Pot’a büyük oranda benzerlik gösteriyor. Bu şirket, 2019 yılında Jouri Schoemaker en Martijn Bijmolt tarafından kuruldu. Kurucular, siparişleri Rotterdam’da bisikletle kendileri teslim ederek işe koyulmuşlardı. Kısa süre sonra Avrupa çapında çevreciliğe gösterilen yoğun ilgi neticesinde Hollanda’nın her yerine siparişleri teslim etmek için PostNL Food ile ortaklık kuracak seviyeye ulaştılar.

Almanlar çevreciliğe hassasiyet gösteriyor

Anketlere göre, Almanlar, e-ticarette sürdürülebilirlik yönlerinin kendileri için önemli olduğu sorulduğunda, çoğu sürdürülebilir ambalajlamayı seçiyor. Almanların yüzde 43’ü bir online mağazaların sürdürülebilir ambalaj seçeneği bulundurmasını önemli buluyor. Ürün menşeleri ve tedarik zincirlerindeki şeffaflık ise, Almanların önemsediği ikinci konu olarak ön plana çıkıyor. Ankete katılanların yüzde 41’i bu yönü önemli buluyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds