Ara
Close this search box.

Amazon’dan “kripto para” açıklaması

kripto para
kripto para

Amazon’un Bitcoin’i ödeme yöntemi olarak kabul etmeye hazırlandığı haberi kripto para piyasalarını hareketlendirmişti. City AM’ın Amazon içinden bir kaynağa dayandırdığı bilgilere göre, Amazon’un kripto paralara geçeceği; kripto para ve blokchain uzmanı için iş ilanı yayınladığı belirtilmişti.

Ayrıca, “Ethereum, Cardano ve Bitcoin Cash, en popüler sekiz kripto para biriminin online hale getirilmesinden önce yayına alınacak. Planların hayata geçirilmesi uzun zaman almayacak. Çünkü bu alandaki çalışmalar 2019 yılının ilk çeyreğinden beri devam ediyor. Bu projenin tamamı hemen hemen hayata geçmeye hazır durumda. Bir sonraki adım işleri Amazon’un lehine daha da ilerletmek olacak. Bu adım muhtemelen Amazon’un kendi kripto para birimini tanıtması olacak.” ifadeleri paylaşılmıştı.

Amazon’dan “kripto para” yalanlaması

Amazon’un kripto para birimine geçecekleri ile ilgili iddialar bizzat Amazon tarafından yalanlandı. Dev şirket tarafından yapılan açıklamada, “Kripto paraları ödeme aracı olarak kabul edeceğimize dair spekülasyonlar doğru değil.” denildi. Ayrıca, “Müşterilerimiz için kripto para kullanımını araştırmaya devam edeceğiz.” İfadeleri kullanıldı.

Kripto paralarda sert düşüş

Amazon’un Bitcoin’i ödeme aracı olarak kabul edeceği haberi, Bitcoin’i 40 bin dolar sınırına yaklaştırmıştı. Amazon’un açıklaması sonra Bitcoin, 36 bin dolara kadar geriledi. Bitcoin’e paralel olarak diğer büyük kripto para birimlerinde de çeşitli oranlarda düşüşler görüldü.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds