Ara
Close this search box.

Amazon, Bitcoin’e hazırlanıyor

Bitcoin
Bitcoin

Amazon, Bitcoin’i ödeme yöntemi olarak kabul etmeye hazırlanıyor. City AM’ın Amazon içinden bir kaynağa dayandırdığı bilgilere göre, Amazon kripto paralara geçecek. Bu iddialar, e-ticaret devi, bir kripto para birimi ve blokchain uzmanı için iş ilanı yayınladıktan sonra konuşulmaya başlamıştı. Zira Amazon “blokchain, merkez bankası ve dijital para birimleri alanlarında uzmanlığa sahip” personel arayışında!

Amazon’un vizyonun kripto paralar var!

City AM’ın, Amazon içerisindeki kaynağından aldığını ifade ettiği bilgilere göre, Amazon’un kripto paralar ile ilgili olan planları, olasılıkları incelemek için birini işe almaktan çok daha ciddi seviyelere ulaşmış durumda. Bu bilgilere göre, kripto paralar Amazon’un gelecek vizyonu açısından vazgeçilmez bir duruma geldi.

City AM’ın aktardığı bilgiler şöyle; “Ethereum, Cardano ve Bitcoin Cash, en popüler sekiz kripto para biriminin online hale getirilmesinden önce yayına alınacak. Planların hayata geçirilmesi uzun zaman almayacak. Çünkü bu alandaki çalışmalar 2019 yılının ilk çeyreğinden beri devam ediyor. Bu projenin tamamı hemen hemen hayata geçmeye hazır durumda. Bir sonraki adım işleri Amazon’un lehine daha da ilerletmek olacak. Bu adım muhtemelen Amazon’un kendi kripto para birimini tanıtması olacak.”

Bitcoin’in değeri yüzde 12 arttı

City AM’ın edindiği bilgilere göre, Amazon’un kripto para birimlerini kabul etme işlemini tamamlamasının ardından e-ticaret devi kendi kripto para birimi üzerine yoğunlaşacak. Amazon bu hamlesi ile birlikte müşterilerinin bir sadakat programında mal ve hizmetler için kripto para kazanabilmesi ile trafiğini korumayı ve arttırmayı amaçlıyor.

Öte yandan, Amazon’un Bitcoin’i ödeme yöntemi olarak kabul edeceği haberlerinin yayılması üzerine Bitcoin’in değer yaklaşık yüzde 12 arttı. Haber yayına hazırlandığı saatlerde 1 Bitcoin 37,644 dolar yani 322 bin Türk Lirası’ndan işlem gördü.

Kripto para nedir?

Kripto para, mal ve hizmetler için çevrim içi olarak takas edilebilen bir ödeme yöntemidir. Birçok şirket, genellikle jeton olarak adlandırılan kendi para birimlerini çıkarmıştır ve bunlar, özellikle şirketin sağladığı mal veya hizmet için alınıp satılabilir. Kripto paraları kumarhane fişlerini gibi düşünebiliriz. Kripto para birimleri, blockchain adı verilen bir teknoloji kullanarak çalışır. Blockchain, işlemleri yöneten ve kaydeden birçok bilgisayara yayılmış merkezi olmayan bir teknolojidir. Bu teknolojinin çekiciliğinin önemli bir kısmı da güvenliğidir. Şu anda en değerli kripto para birimi Bitcoin’dir.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds