Ara
Close this search box.

Latin Amerika’da sınır ötesi e-ticareti güçlendiren ortaklık

sınır ötesi e-ticaret
e-ticaret

Açık SaaS e-ticaret platformu BigCommerce, hızlı bir büyüme kaydediyor. Platform, yerleşik markalar için çözümler sunuyor. BigCommerce, Latin Amerika’nın önde gelen e-ticaret pazaryeri Mercado Libre ile iş birliği yaptı. Buna göre Mercado Libre, BigCommerce satıcılarına Latin Amerika genelinde yaklaşık 133 milyon kişiye satış yapma olanağı sağlayacak. Bu ortaklık, Mercado Libre’nin büyük bir Kuzey Amerika e-ticaret platformu ile yaptığı ilk ortaklık oldu.

Mercado Libre, Latin Amerika’da sınır ötesi e-ticaret pazarına güveniyor

Mercado Libre Sınır Ötesi E-Ticaret Direktörü Jose Luis Hervás Fernández, ortaklık hakkında yaptığı açıklamada, “Müşterilerimize her zaman daha iyi hizmet vermenin yollarını arıyoruz. Bu ortaklık onlara BigCommerce satıcıları vasıtası ile yeni bir ürün çeşitliliğine erişim sağlıyor. Latin Amerika’da e-ticaret genişlemeye devam ederken, BigCommerce’i ilk büyük platform ortağımız olarak seçmek, uzun vadeli stratejimiz için oldukça önemli ve aynı zamanda, mağaza sahiplerine bu hızlı büyüyen pazara erişim sağlama şansı tanıyor.” ifadelerini kullandı.

“Latin Amerika, ABD’li satıcılar için kullanılmayan devasa bir pazar”

Latin Amerika, geçen yıl dünyanın en hızlı büyüyen e-ticaret pazarlarından biri oldu. Mercado Libre, 18 Latin Amerika ülkesinde satış yapıyor. Ayrıca; Arjantin, Brezilya, Şili, Kolombiya, Venezuela, Peru ve Meksika gibi ülkelerde küresel satış operasyonları yürütüyor. Platformun, 2021 yılının sonunda Latin Amerika’daki tüm e-ticaret satışlarının dörtte birini temsil etmesi bekleniyor.

BigCommerce Ticaret Direktörü Russell Klein, ortaklık hakkında şunları söyledi; “Nakliye zorlukları, para birimi dönüştürme ve dil engelleri arasında sınır ötesi e-ticaret, perakendecilerin, özellikle KOBİ’lerin faydalanması için inanılmaz derecede zor olabiliyor. Latin Amerika, ABD’li satıcılar için kullanılmayan devasa bir pazarı temsil ediyor. BigCommerce’in Mercado Libre ile ortaklığı bu engelleri ortadan kaldırarak milyonlarca tüketiciye satış yapmaları için geniş bir fırsatın kapısını açıyor.” ifadelerini kullandı.

Mercado Libre hakkında

Mercado Libre, 1999 yılında kuruldu. Latin Amerika’nın lider e-ticaret teknolojisi şirketi olan Mercado Libre; online mal ve hizmet satın alan, satan, reklam veren ve ödeme yapan bireylere ve şirketlere çözümler sunuyor. Şirket, milyonlarca kullanıcıya hizmet veriyor. Çok çeşitli mal ve hizmetler için kolay, güvenli ve verimli bir şekilde bir pazar oluşturuyor. Platform, sayfa görüntüleme açısından dünyada ilk 30 arasında yer alıyor. comScore Networks’e göre, Mercado Libre, faaliyet gösterdiği büyük ülkelerde tekil ziyaretçi sayısında lider perakende platformu durumunda…

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds