Ara
Close this search box.

E-ticaret platformları yatırım çekiyor

e-ticaret
e-ticaret

Fransız e-ticaret platformu ManoMano, ev dekorasyonu için online hizmetler sunuyor. Platform, geçen yol E serisi yatırım turunda 139 milyon dolar yatırım almıştı. Şirket, 1,5 yıl sonra yeni bir yatırım turuna çıktı.

Şirketin değerlemesi 637 milyon dolardan 2,6 milyar dolara yükseldi

F serisi yatırım turunda şirket, 355 milyon dolar yeni yatırım aldı. Fransa merkezli online “kendin yap” pazaryeri ManoMano, yeni yatırımı Avrupa’daki genişlemesine devam etmek için kullanmak istiyor. ManoMano’nun son yatırım turuna Dragoneer Investment Group liderlik etti. Turda; Temasek, Eurazeo, Kismet Holdings, Large Venture Fund, General Atlantic, Aglaé Ventures ve Armat Group da yer aldı.

Fransız pazaryeri, 8 yıl önceki lansmanından bu yana toplam 705 milyon dolar fonlama aldı. 2020 Ocak ayında şirketin değerlemesi 637 milyon dolar olarak kaydedilmişti. Son yatırım turunun ardından ManoMano’nun değerlemesi 2,6 milyar dolar seviyelerine yükseldi. Bu rakamlar, e-ticaret platformlarına yatırımcı talebinin artarak devam ettiğini gözler önüne serdi.

E-ticaret pazaryeri Avrupa’da genişlemek istiyor

E-ticaret pazaryeri ManoMano, topladığı fonu Avrupa’daki en büyük potansiyel pazarları olan Almanya ve Birleşik Krallık’a daha fazla odaklanmak için kullanacağını açıkladı. Bu ülkeler 2020 yılında, ManoMano’nun iş hacmi açısından en büyük ikinci pazarları haline gelmişti.

Şirket, ayrıca, B2B teklifiyle İspanya ve İtalya’da elde ettiği başarıyı tekrarlamak istiyor. Ek olarak ManoMano, Avrupa lojistik ağı ManoFulfillment’ı geliştirmeye odaklanıyor. 2022 yılında bin kişilik yeni istihdam oluşturmayı hedefleyen ManoMano, şirket politikasını; tüm kendin yap, bahçe işleri ve ev geliştirme projeleri için ilk adres haline gelmek olarak açıklıyor.

“Avrupalı müşterilerimize birinci sınıf deneyim ve çözümler sunmayı hedefliyoruz”

E-ticaret platformu ManoMano, 2013 yılında kuruldu. Christian Raisson ve Philippe de Chanville tarafından Paris’te kurulan şirket, ev ve bahçe dekorasyonu için kendin yap (DIY) ürünleri satıyor. Şirket, Fransa ile birlikte toplam 6 Avrupa ülkesinde hizmet veriyor.

Kurucu ortaklardan Philippe de Chanville, finansman turu hakkında, “Bu yeni finansman turuyla, çevrim içi sektöründe tartışmasız Avrupa lideri olarak konumumuzu teyit etmek istiyoruz. Hedefimiz Avrupalı müşterilerimize birinci sınıf bir deneyim ve çözümler sunarak tüm kendin yap, bahçecilik ve ev geliştirme projelerinin ilk durağı olmaktır.” ifadelerini kullandı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds