Ara
Close this search box.

Fulfillment platformu Byrd, Avrupa’da 1 numara olmayı hedefliyor

fulfillment
fulfillment

E-ticarette fulfillment hizmetleri sunan Byrd, Moura Capital önderliğindeki B serisi yatırım turunda 16 milyon dolarlık yatırım aldı. Bu yatırım, Moura Capital’ın şirkete yaptığı ilk yatırım olma özelliği taşıyor. Yatırımın diğer katılımcıları VentureFriends, Rider Global, Speedinvest ve Verve Ventures oldu. Temmuz 2020’de de 5 milyon avro değerinde yatırım alan Byrd, aldığı son yatırımla birlikte aldığı toplam yatırım miktarını 26 milyon avro seviyesine çıkarmış oldu.

“Avrupa’nın 1 numaralı bağımsız e-ticaret fulfillment platformu haline geleceğiz”

Byrd’ın operasyonlardan sorumlu başkanı Petra Dobrocka, “Bu son finansman, Avrupa’nın 1 numaralı bağımsız e-ticaret fulfillment platformu haline gelmemizi sağlayacak. Böylece zaten hızlı artış gösteren büyüme oranımızı, daha da yukarılara çıkarmamıza yardımcı olacaktır. Platformumuzu daha geniş bir müşteri portföyü ile zenginleştirmeyi ve müşterilerimizin e-ticaret operasyonlarını rekabet avantajına dönüştürmelerine yardımcı olmayı dört gözle bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Mouro Capital’in ortağı Manuel Silva Martínez ise, “Byrd’in B Serisi finansman turuna liderlik etmekten mutluluk duyuyoruz. Pandemi özellikle e-ticarette esnek fulfilment çözümlerine duyulan ihtiyacı keskin bir şekilde arttırdı. Bu yatırımın sağlayacağı coğrafi genişlemenin getireceği başarıları görmek için sabırsızlanıyoruz.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Fulfillment çözümleri sunan Byrd nedir?

Byrd, 2016 yılında Viyana’da kuruldu. Şirket, bulut tabanlı arayüzü aracılığı ile online çalışan satıcıları uluslararası sipariş karşılama ve lojistik hizmetleri ağına bağlıyor. Şirket; kurucular Petra Dobrocka, Alexander Leichter, Christoph Krofitsch ve Sebastian Mach tarafından yönetiliyor. Byrd, halihazırda Avrupa’daki 15 farklı depoda faaliyet gösteriyor. Ancak, yeni gelen yatırımla birlikte hizmetlerini kıta çapında beş yeni ülkeye yayacakları belirtiliyor.

Şirket, ayrıca, çalışan sayısını sene sonuna kadar iki katına çıkarmayı hedefliyor. Byrd, yıllık yüzde 300’den fazla gelir artışı sağladı. Şirket, 200’ün üzerinde partner satıcılar ile yıllık yüz binlerce parça kargo gönderiyor. Müşterilerin siparişlerini teslim etmek için DHL, DPD ve GLS gibi lojistik şirketleri ile partnerlik kuran Byrd’in yazılımı, Amazon ve Shopify gibi pazaryerlerine entegre olma özelliğine sahip.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds