Ara
Close this search box.

Amazon, otonom teslimat araçları için Finlandiya’da yeni teknoloji geliştiriyor

Amazon
otonom teslimat

Amazon, Finlandiya’nın Helsinki kentindeki otonom teslimat araçları için yeni teknoloji geliştirmeyi planladığını duyurdu. E-ticaret devi, blog yazısında dört ABD lokasyonunda test edilen elektrikli otonom teslimat robotu olan Amazon Scout’u desteklemek için yeni bir geliştirme merkezi kurduğunu bildirdi. Şirketin söylediğine göre, Helsinski’deki Amazon İşçi Geliştirme Merkezi’nde yeni mühendisler görev alacak ve bu mühendisler, teknolojiyi geliştirmeye odaklanacak.

Amazon, otonom teslimat Scout’ların teslimat yaparken güvenli bir şekilde siparişleri ulaştırmasını sağlayan 3D yazılım geliştirdiğini kamuoyuna duyururken, Helsinki’deki ekibinin zamanla büyüyeceğini bildirdi. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre Amazon, robotik ve otonom sistem teknolojilerinde ön planda yer alan mühendisleri işe alacak.

Amazon, 3D modelleme firması Umbra’yı satın aldı

Amazon 3D modelleme firması Umbra’yı satın aldığını duyurduktan sonra, Helsinki’deki yeni iş geliştirme merkezinin lansmanını yaptı. 2006 yılında kurulan Umbra’nın satın almadan önceki değerlemesi 3,4 milyar dolardı. Umbra, 3D grafik tasarımcılarına ve mühendislere kendi tasarımlarını her cihazda gerçek zamanlı olarak oluşturmalarını, optimize etmelerini, paylaşmalarını ve görüntülemelerini sağlıyor. On yıldan fazladır grafik optimizasyonunda faaliyet gösteren Umbra, karmaşık 3D modeller kullanan endüstri ekosistemleri için hızlı görselleştirmeyi yeniden tanımlıyor.

Umbra’nın satın alınması ile ilgili bilgi verilmedi

Amazon, yeni bir şirket satın aldıktan sonra o şehirde faaliyete başlamakla biliniyor. Örneğin, e-ticaret devi AI girişimi Evi Technologies’i satın aldıktan sonra İngiltere’nin Cambridge şehrinde kendi mağazasını kurdu. Birleşik Krallık’taki Amazon ise Bookpages’in satın alınmasından sonra kurulmuştu. Amazon, Helsinki’deki geliştirme merkezinin yanı sıra, bir kaç yıldır teslimat uçağı geliştirdiği Tübingen, Almanya ve Cambridge’deki ekipleriyle birlikte çalışacak.

Otonom teslimat araçları Amazon Scout hakkında

Otonom teslimat araçları Amazon Scout, küçük paketleri kaldırımlar boyunca yürüme hızında taşıyabilme özelliğine sahip. Teslimat robotları, yararlı bir özellik olarak görülüyor, buna rağmen bu teslimat robotlarının binlerce kişinin işlerini yerini alabilme potansiyeli var. Amazon Scout araçları, Skype’ın kurucu ortakları Janus Friis ve Ahti Heinla tarafından 2014 yılında kurulan Starnship Techonlogies aracılığıyla da geliştiriliyor. Starship, ocak ayında İngiltere, ABD, Estonya ve Almanya gibi ülkelerde 1 milyonun üzerinde teslimat yaptığını duyurmuştu.


Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds