Ara
Close this search box.

Türk satıcılar Etsy’de 2,1 milyon dolarlık ciro yaptı

Etsy
Etsy

NeSatılır.com verilerine göre, ilgili tarihlerde el yapımı ürünler kategorisinde Türk satıcılar tarafından en çok satılan ürünler evcil hayvan yatakları, ev dekorasyon ürünleri, yüzükler, isim kolyeleri ve mücevherat oldu. Türk satıcılar, el yapımı ürünlerin online satışını Etsy’de 2,1 milyon dolar ciro elde etti.

Etsy’de Türkiye’den satış yapan satıcı sayısı 16 binden fazla

Yaptığı hesaplamalarla online pazaryerlerinde ürünlerin tahmini satış adetlerini ve cirolarını abonelerine sunan NeSatılır.com’un sağladığı verilere göre; el yapımı ürünlerde dünyanın bir numarası kabul edilen Etsy’de Türk satıcılar, 15 Mayıs – 15 Haziran 2021 tarihleri arasında 2,1 milyon dolarlık bir ciro elde etti. 175 ülkeden 4 milyon satıcı barındıran Etsy’de en çok satış kaydeden ülkeler sıralandığında ilk 5 sırada; ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Çin ve Ukrayna’nın yer aldığı görüldü. Ayrıca, Türkiye’den satış yapan aktif satıcı sayısının 16 binden fazla olduğu tahmin edildi.

Etsy’de adet ve ciro bazında çok satanlar

Aynı tarihlerde Etsy’de dünya genelinde ve Türkiye’den yapılan satışları ürün kategorisine göre değerlendiren NeSatılır.com verileri şu sonuçları ortaya çıkardı;

  • Dünya genelinde adet bazında en çok satan 5 el yapımı ürün kategorisi maskeler, hızma ve burun halkaları, isim kolyeleri, saat kordonları, evcil hayvan künyeleri oldu.
  • Aynı kategoride Türkiye’den satışı en çok yapılan ürünler sırasıyla plaj havluları, ev dekorasyon ürünleri, yüzükler, isim kolyeleri, mücevherat olarak belirlendi.
  • Ciro bazında çok satanlara göre, Etsy’de dünya genelinde ciro bazında en çok satan 5 el yapımı ürün kategorisi evcil hayvan künyeleri, tarot ürünleri, spa kitleri, yatak ve yatak başlıkları, evcil hayvan yatakları şeklinde sıralandı.
  • Aynı kategorinin Türkiye şampiyonları ise evcil hayvan yatakları, ev dekorasyon ürünleri, yüzükler, isim kolyeleri ve mücevherat oldu.

NeSatılır.com hakkında

Türkiye’de e-ticaret yapan ve yapmayı düşünen kişi ve kurumlar için geliştirilmiş bir yazılım seti sunan NeSatılır.com, geliştirdiği analitik araçlar ve sağladığı ücretsiz eğitimler ile e-perakende alanında faaliyet gösteren satıcılara hizmet etmektedir. İki bin abone, 5 binden fazla ücretsiz entegrasyon kullanıcısı, 30 bin üyeli interaktif Facebook grubu, 100 bin ücretsiz kullanıcı ve 60 binden fazla aboneli YouTube kanalı ile hizmet veren NeSatılır.com, aynı zamanda marka sahipleri ve araştırma şirketlerinin pazar yeri ihtiyaçlarına yönelik yazılım çözümleri geliştirmektedir.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds