Ara
Close this search box.

Hindistan’da yeni e-ticaret kuralları online pazarları etkileyecek

e-ticaret
e-ticaret

Hindistan hükümetinin e-ticaret sektörü için önerdiği yeni değişiklikler, ürün satan ve hizmet veren bir çok online şirketi etkisi altına alacak.

Tüketici İşleri Departmanı’nın önerileri; ev hizmetleri platformu Urban Company’nın yanı sıra, seyahat şirketi MakeMyTrip, online yemek platformları Zomato ve Swiggy ve yolcu taşıma sağlayıcıları Ola ve Uber’i de etkileyecek. Adı geçen şirketler, şu anda yeni e-ticaret kurallarının potansiyel etkisini gözden geçiriyor. Bu firmalardan bazılarının FICCI, CII ve Indiatech gibi endüstri liderleri ile görüşmesi bekleniyor. Bahsi geçen şirketler, uygulanacak olan yeni yasalarla ilgili yorum yapmayı reddetti.

Yeni e-ticaret yasaları tartışmalara sebep oldu

Yeni uygulanacak olan yasaların online alışveriş sektörünün en alt kademelerine yayılacak olması, sektör paydaşlarından çok fazla eleştirilerin gelmesine neden oldu. Hizmet sunan online platformlar, ürün satan platformlarla bir araya geldiğini söylüyor.

Buradaki ana şikayet noktası; kısa süreli indirimli ürünlere uygulanacak olan genel yasak ve satın almadan önce yerel alternatiflerin müşterilere önerilmesi. Ayrıca, yeni yasaya göre, herhangi bir platforma bağlı satıcı kendi ihmalkârlığı nedeni ile olsa bile eğer tüketici tarafından sipariş edilen ürünü teslim edemezse platform bundan sorumlu tutulacak.

Endişelere neden olan yeni madde ile Covid-19 salgını süresince bazı aksaklıklar yaşayan seyahat platformlarının bu konuda sorumluluk alması daha da zorlaştı. Hindistan’daki yeni e-ticaret yasaları, yalnızca e-ticaret portallarının geleneksel satış etkinliklerinin yürütmesini sağlayacak. Hızlı ve arka arkaya yapılan satışlara izin verilmemesi, online perakendeciler, markalar ve satıcılar arasındaki kafa karışıklığına neden olmuştu.

Hindistan hükümeti tarafından yapılan açıklamaya göre, fiyatları artmasına neden olduğu ve eşit bir pazarın oluşmasını engellediği için kısa süreli indirimlerin yasaklandığını belirtildi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds