Ara
Close this search box.

PTT, Kargomat cihazlarını e-ticaret sitelerine entegre etti

Kargomat
Kargomat

Posta ve Telegraf Teşkilatı (PTT) Anonim Şirketi, müşterilerin 7/24 kargo siparişlerini teslim almasını sağlayan yerli Kargomat cihazlarının kullanım alanını genişletti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren PTT, Kargomat 7/24 adındaki uygulamasını e-ticaret sitelerine entegre etti. Bundan böyle PTT müşterileri, online alışveriş yaptıklarında en yakın Kargomat 7/24 cihazını teslim noktası olarak tercih edebilecek.

PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, Kargomat cihazları sayesinde müşterilerin 7/24 e-ticaret siparişlerini teslim alabildiklerini ifade etti. PTT’nin bu hizmetinin diğer e-ticaret siteleriyle de uyumlu hale geldiğini vurgulayan Gülten, ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan e-ticaret alanındaki aktif faaliyetlerini geliştirmeyi sürdüreceklerini kaydetti. Gülten, Kargomat 7/24’ün ilk olarak PTTAVM’den yapılan siparişler için aktif hale getirildiğini söyledi. Şirketin Genel Müdürü, e-ticaret firmalarıyla ile entegrasyon çalışmaları yaparak teslimat süreci için yeni bir dönem başlattıklarını ifade etti.

Kargomat 7/24 nasıl çalışıyor?

7/24 hizmetini kullanan kullanıcılar, istedikleri takdirde siparişlerini en yakın Kargomat cihazından teslim alabiliyor. Ayrıca müşteriler, kargolarını PTT şubelerinden Kargomat 7/24 teslimat seçeneği ile de gönderebiliyor.

Kargomat, müşteriler evde bulunmadığında ortaya çıkan sorunlar için önemli bir çözüm yolu sunuyor. Kargomat 7/24, PTT merkezlerine gerek kalmadan büyük avantaj sağlayan alternatif teslimat seçeneği sunuyor. Siparişler, bu cihazlar aracılığıyla mesai saatleri dışında da teslim alınabiliyor. Kargomat 7/24, şu an İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Eskişehir ve Kocaeli’nde hizmet veriyor. PTT, müşterilere büyük kolaylık sağlayan bu hizmetini ülke geneline yaymayı hedefliyor.

Kargo gönderileri, QR kodu ile de teslim alınabiliyor

PTT müşterileri mesaj yoluyla kendilerine gönderilen şifreyle Kargomat 7/24 cihazından kargolarını teslim alabiliyor. Kargomat 7/24, sadece Türkçe değil, aynı zamanda İngilizce, Almanca, Rusça ve Arapça olarak dört farklı dil seçeneği sunuyor. Kargomat 7/24 ile kargo gönderileri, dikkatli bir şekilde muhafaza ediliyor. Cihazlar her saatte güvenlik kameraları aracılığıyla takip ediliyor. PTT, kargo gönderilerin alıcı tarafından kimlik numarası ve akıllı şifre ile açılmasını sağlayarak, yaşanabilecek kötü senaryoları da önceden engelliyor.

Bu arada, müşteriler, IOS ve Android işletim sistemli telefonlarında bulunan Kargomat 7/24 uygulaması ile QR kodunu tarayarak akıllı şifreye gerek kalmadan paketlerini teslim alabiliyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds