Ara
Close this search box.

Singapur, Güneydoğu Asya’da e-ticaret lideri olmayı hedefliyor

Singapur
Singapur

Google Singapur Ülke Direktörü Ben King, “E-ticaret, Güneydoğu Asya’da büyümeye devam ediyor. Ancak Singapur’u diğer ülkelerden ayıran şey, dijital ekonominin gelişmesi için uygulanan politikalar ve girişimleridir.” ifadelerini kullandı. King, Singapur’un dijital ortamdaki beceri eksikliği ile karşı karşıya olduğunu; bunun küresel e-ticaret lideri olma tutkusu için kritik bir önem taşıdığını ifade etti.

Singapur devleti, bu sorunu çözmek için dijital kariyer hedefleyenlere iş eğitimi sağlamak amacıyla Google’un “Skills Ignition 5G” girişimi ile bir ortaklık kurdu. ABD merkezli teknoloji devi, pandemiden olumsuz etkilenen insanlara yeniden beceriler kazandırmaya odaklandı.

King, bu programı Covid-19’un neden olduğu ihtiyaçları karşılamak için başlattıklarını; işsiz insanları eğitmek için fırsatlar sağladıklarını vurguladı. Google Singapur’un Ülke Direktörü, bölge genelinde e-ticaretin gelişimi için önemli olacağını düşündükleri beceriler geliştirmeye devam edeceklerini kaydetti.

Güneydoğu Asya’da tüketici değişimleri

Güneydoğu Asya bölgesinde internet kullanıcıların sayısı artmaya devam ediyor. Google, Temasek ve küresel danışmanlık şirketi Bain & Compamy tarafından yürütülen bir e-ticaret raporuna göre, Güneydoğu Asya bölgesinde yaklaşık 40 milyon yeni kullanıcı internet ile tanıştı. Rapor, Covid-19 pandemisinin bu sonuçların oluşmasında büyük etkisi olduğuna da değindi. Rapora göre, yaklaşık yüzde 36’lık bir kesim online hizmetlerle yeni tanıştı, bunların yüzde 90’nın ise pandemiden sonra da bu hizmetleri kullanmaya devam etmek niyetinde olduğu belirtildi.

5G ağları Singapur dijital ekonomisinin bel kemiğini oluşturacak

Singapur OCBC ekonomisti Selena Ling, Singapur’un bu eğilimlerden yararlanabilmesi için birkaç faktörün bir araya gelmesi gerektiğini ifade etti. Ling, Singapur hükümetinin “akıllı ulus” stratejisini devreye soktuğunu belirtti. Akıllı ulusun üç temel direğinin dijital bir ekonomi, dijital bir hükümet ve dijital bir toplum olduğunu ifade eden Lang, “İnternet konusunda bilgili bir nüfusa, yüksel mobil penetrasyonuna ve uygun fiyatlı bir internet bağlantısına sahip olmanız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Singapur’un e-ticaret stratejisinin bir parçası olarak Singapur hükümeti, 2025 yılına kadar şehir genelinde iki 5G ağı başlatmayı hedefliyor. 5G ağları, daha hızlı internet vaat eden yeni nesil bir internet bağlantısıdır. Singapur Ticaret ve Sanayi Bakanlığı’na göre, 5G ağları Singapur dijital ekonomisinin bel kemiğini oluşturacak ve online siparişleri uluslararası düzeyde yönetme kapasitesinin artmasını sağlayacak.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds