Ara
Close this search box.

E-ticarette insan kaynakları ihtiyacı artıyor

e-ticarette insan kaynakları
e-ticarette insan kaynakları

Moderatörlüğünü ELC jüri üyelerinden Hali.net Kurucusu Ali Aygün’ün yaptığı online çalıştaya; Hoagard Kurucu Ortağı Çağrı Ayten, Şok Marketler E-Ticaret Direktörü Emre İlban, Torku E-Ticaret Müdürü M. Burak Aykurt, Anı Yüzük Kurucusu Ramazan Çıplak, Digital Partners CEO’su Tunç Günbey, WORLDEF Kariyer Merkezi Genel Müdürü Serkan Çakır, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yılmaz Pekmezcan ve WORLDEF Enterprise Amazon Danışmanı, İçerik ve Rapor Sorumlusu Batuhan Demirel katıldı.

E-ticarette insan kaynakları stratejileri nasıl olmalı?

Çalıştayda; e-ticareti insan kaynakları alanında özel kılan unsurlar, e-ticaret sektöründe kalifiye eleman yetiştirmek, pandemi sürecinde ve sonrasında insan kaynakları başlıkları ele alındı. Ayrıca, şu sorulara cevap arandı; E-ticaret sektöründe insan kaynakları planlamasını diğer sektörlerden ayıran özellikler nelerdir? E-ticarette insan kaynakları planlamasının olmazsa olmazları nelerdir? İnsan kaynakları yönetiminde kullanılan değerlendirme ölçütleri nelerdir? E-ticaret sektörüne kalifiye insan kaynağı yaratmak için ne gibi stratejiler inşa edilebilir? Pandemi sürecinde evden çalışma ve kısmi zamanlı çalışma gibi uygulamaların şirketlerin insan kaynağı üzerinde ne gibi etkileri oldu?

E-ticaret ekosisteminin deneyimli isimlerinin katıldığı RoundTable’da, e-ticaret sektörü için faydalı, 2020 yılına ait insan kaynakları istatistikleri ve pandemi sonrasında çalışan performansını artırmanın yolları gibi başlıklar da değerlendirildi.

E-ticarette insan kaynakları çalıştayının detaylı raporunu ücretsiz indirmek için tıklayın!

E-ticarette insan kaynakları açığı için üniversiteler ile koordine kurulmalı!

Çalıştayda yapılan değerlendirmelere göre, e-ticaret sektörü, her alanda olduğu gibi insan kaynakları anlamında da kendine özel dinamikleri olan bir sektör olarak öne çıkıyor. Sektörde çok yönlü çalışanlara olan ihtiyacı giderek artırıyor. Çalıştayda, üniversiteler ile yapılacak koordineli çalışmaların sektördeki çok yönlü eleman açığını kapatmada faydalı olacağı görüşü dile getirildi. Ayrıca, “E-ticarette insan kaynakları planlaması yaparken koordineli altyapının oluşturulması gerekecektir. Dijitalleşmeyi içselleştirip bunu çalışma kültürünün bir parçası haline getirebilen elemanlar, sektörün gelecekte yaygın olarak uygulayacağı hibrit çalışma modeline uyum sağlayabilecektir.” ifadeleri kullanıldı.

RoundTable nedir?

RoundTable, e-ticaret ve e-ihracat ekosistemine odaklanan yuvarlak masa çalıştaylarıdır. Çalıştaylarda; kamudan üst düzey bürokratlar, akademisyenler ve Ecom Leaders Club üyeleri yer almaktadır. Ekosistemin mevcut durumu, sorunlara çözüm önerileri ve iyileştirme çalışmalarının ardından WORLDEF’in hazırladığı raporlar ilgili taraflarla paylaşılmaktadır.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds