Ara
Close this search box.

Avrupa’da uygulanacak KDV reformu İngiltere pazarını nasıl etkileyecek?

KDV
KDV

AB’de yeni KDV kuralları daha adil bir ticaret ortamı oluşması için tasarlandı. 1 Temmuz 2021’den sonra AB’deki potansiyel müşteriler, KDV ücretleri ve gecikmelere maruz kalabilir. İngiltere’de e-ticaret yapıyorsanız, böyle sorunlarla karşılaşmamak için bu makalemizi okuyun!

Eski KDV şartları nasıldı?

Daha önce AB’ye ithal edilen küçük paketler için 22 avroluk bir KDV muafiyet bedeli mevcuttu. Bu sayede küçük paketler, KDV’siz olarak gümrükten geçebiliyordu. Bu muafiyet, KDV ödemek istemeyen birçok satıcı tarafından kötüye kullanıldı. 1 Temmuz’dan itibaren bu muafiyet rafa kaldırılacak. Birleşik Krallık gibi üçüncü taraf ülkelerinden gönderilen tüm ürünler için KDV bedeli alınacak. Ürünlerin teslim edilmeden sınırda vergi alınması, İngiltere’deki bazı satıcıları da zor duruma sokabilir. Müşterileri memnun edememek, büyük itibar kaybı ile sonuçlanabilir.

Öte yandan, uygulanacak yeni kurallar, AB’ye satış yapan büyük e-ticaret firmaları için KDV iade sürecinin basitleşmesinde önemli rol oynayacak. AB, daha önce ülke bazında vergi uyguluyordu; yani belirli bir miktar aşıldığında her ülke için KDV ve farklı maliyetler ödeniyordu.

İngiltere’deki işletmeler KDV kesintisinden nasıl kaçınabilir?

Yeni reform duyurulduktan sonra Birleşik Krallık merkezli birçok işletme Avrupa’da satış yapmaktan vazgeçti. Reformdan çok etkilenmemek isteyen işletmeler, AB’nin tek noktadan KDV iadesi programından (One Stop Shop – OSS)  yararlanabilir. Shopify, Magento ve WooCommerce gibi bağımsız e-ticaret platformlarında satış yapan satıcılar OSS programına katılabilecek.

AB’de bir ofisi bulunmayan işletmelerin ise, Import One Stop Shop (IOSS) programına başvurmaları gerekecek. IOSS, satıcıların KDV’leri AB vergi dairelerine tahsil ve beyan etmesini sağlayacak. KDV ödemeleri de IOSS aracılığıyla yapılabilecek.

Yeni uygulanacak olan KDV reformu, eBay ve Amazon gibi pazarlarda geçerli olmayacak. Bu pazarlar, satıcı gibi hareket ederek, satış noktasında KDV ücreti tahsil edecek. Bununla birlikte, KDV iadesi sıfır olarak beyan edilmiş satıcıların malları depoladığı ve teslim ettiği ülkede de KDV kaydı yaptırmaları gerekecek.

Değişikliklere hazırlıklı olun!

Bu değişikliklerin herkesin işini olumsuz yönde etkileyeceği söylenemez. Ancak satış yapılan kitle büyükse bu kesintileri önlemek için 1 Temmuz’dan önce harekete geçmek gerekiyor. AB’deki müşterilere iyi hizmet vermek istiyorsanız, geçerliliğini yitirmiş KDV düzenlemelerinden uzaklaşmanız gerekiyor. Gerektiğinde OSS veya IOSS programlarına başvurabileceğini de unutmayın! Ne yapacağınızı bilmiyorsanız, size iyi tavsiyelerde bulunabilecek uzman e-ticaret muhasebecileri ile de birlikte çalışabilirsiniz.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds