Ara
Close this search box.

PTT, elektrikli skuter ile dağıtıma başladı

scuter
skuter

PTT’nin dağıtım hizmetlerinde elektrikli skuter kullanımı için lansman programı yapıldı. Programa, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da katıldı. Uygulama, İstanbul’da başladı. PTT dağıtım görevlileri, teslimatları elektrikli skuter ile yapacak. Pilot uygulamada 100 adet skuter kullanılacak, PTT dağıtım görevlileri elektrikli skuter ile teslimatlara başlayacak.

“Vatandaşlar daha hızlı hizmet alacak”

Bakan Karaismailoğlu, skuter’ların PTT dağıtım hizmetlerinde kullanılacağını belirterek, “Büyükşehirlerimizde ve özellikle gençlerimiz arasında kullanımı yaygınlaşan elektrikli bisiklet ve e-skuter gibi mikro hareketlilik araçlarının dağıtım hizmetlerinde de kullanılmaya başlanması, karbon emisyonunu ve trafiği azaltarak vatandaşlarımızın çok daha hızlı bir şekilde hizmet almasını sağlayacaktır. Pilot çalışması, İstanbul ilimizde başlayacak.” sözlerini kaydetti.

Karaismailoğlu, dijitalleşmeyi ve mobiliteyi tüm iş alanlarında yaygınlaştırmayı ve hızlandırmayı amaçladıklarını ifade etti. Bakan, şu ifadeleri kullandı: “Toplumların ulaşım konusundaki ihtiyaç ve beklentilerinde yeni eğilimler ortaya çıkıyor. Biz de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, doğaya duyarlılığımızı yansıtan uygulamalar geliştirmeye, hayatı kolaylaştıran bu döneme entegrasyonumuzu hızla tamamlamak için önemli projeleri hayata geçiriyoruz. İstanbul’da bugünden itibaren PTT dağıtım görevlileri teslimatlarını çevreci ulaşım aracı olan elektrikli skuter ile yapacaklar.”

Skuter pilot çalışması İstanbul’da başlayacak

Karaismailoğlu, şehirlerde ortalama hızları saatte 25 kilometre olan elektrikli ve elektriksiz mikro hareketlilik araçlarını artık daha fazla gördüklerini belirterek, “Trafik sıkışıklığı ve otopark sorunlarının önüne geçmesinin yanı sıra karbon açısından çevre dostu sistemler olan mikro hareketlilik araçları, gürültüsüz olmalarıyla da kent hayatına konfor katıyorlar.” dedi.

Bakanlık olarak oluşturdukları sistemler, mevzuat düzenlemeleri ve teşvik politikaları ile vatandaşların yaşam kalitesini artırmaya, ruhsal ve bedensel sağlığını desteklemeye, çevre dostu sistemleri kazandırmaya büyük önem verdiklerini ifade eden Karaismailoğlu, “Hizmetlerimizin en güzel örneklerinden biri de PTT’mizin elektrikli skuter kullanımına başlaması ve yaygınlaştırması olacaktır. Posta ve Telgraf Teşkilatımızın, dağıtım hizmetlerinde attığı bu önemli adım da ifade ettiğim çevre odaklı hizmet anlayışımızın bir ürünüdür.” diye konuştu.

Karaismailoğlu, “PTT’miz, çevreci uygulamalarının sayısını artırmakta ve bu alandaki hassasiyetini somut uygulamalarla ortaya koymaktadır. Pilot çalışması İstanbul ilimizde başlayacak olan uygulamanın, vatandaşlarımız tarafından memnuniyetle karşılanacağına ve kısa süre içerisinde diğer illerimizi kapsayacak şekilde yaygınlaşacağına inanıyoruz.” sözlerini kaydetti. Karaismailoğlu, “Çevreci, yeni ürün – hizmet modelleri geliştirerek milletimizin kullanımına sunuyoruz. Tüm bu yatırımları hayata geçirirken kamu ve özel sektör olarak dünyanın yaşadığı teknolojik değişimi yakından izliyor, çağın hızına ayak uyduruyoruz. Hukuki düzenlemeleri de aynı hızla devreye alıyoruz. Yenilikçi, esnek ve çevreci uygulamalarla, vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak ve istihdam gücümüzün çalışma koşullarını iyileştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.” diye konuştu.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds