Ara
Close this search box.

“E-ticarette personel ihtiyacı artıyor”

e-ticaret
e-ticaret

Bilişim Sanayiciler Derneği’nin (TÜBİSAB) son raporlarına göre, 2020 yılında Covid-19 salgının etkisiyle internetten satış yapan işletmelerin sayı bir önceki yıla göre 4 kat arttı. Rapora göre, Türkiye’de e-ticaret yapan işletmelerin yüzde 22’si ek istihdama ihtiyaç duyuyor. E-ticaretin GSYH’ye olan oranı ise yüzde 4,5’e ulaştı.

“E-ticarette en önemli sorun uzman personel bulunmaması”

TOBB) E-ticaret Meclis Üyesi Çiğdemli, dünyada her 5 internet kullanıcısının dördünün e-ticaret kanallarını en az bir kez kullandığını ifade etti. Ayrıca, sektörde duyulan ek istihdam oranının yüzde 50 olduğunu ifade etti.

E-ticaret uzmanı, sektördeki en önemli sorunun uzman personel bulunmaması olduğunu vurguladı. E-ticaretin gittikçe büyüdüğünü ifade eden Çiğdemli, sektörün SEO, lojistik, sosyal medya, pazarlama, grafiker, proje yöneticisi gibi alanlardaki istihdam boşlukları için çok fazla fırsat sunduğunu kaydetti.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds