Ara
Close this search box.

“e-B2B, 2022 e-ticaret trendi olacak”

e-B2B
e-B2B

2022 yılında B2B e-ticaret tarafında gelişmeler yaşanacağı belirtiliyor. e-B2B dünyada düşüşteyken, Türkiye’de yükseliş eğilimi görülüyor.

DHL Express Türkiye CEO’su Mustafa Tonguç, sektörde yeni trendlerin önemine dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı: “Yaşlı kitleye hitap etmeniz gerekiyor. Elli yaş üstü çok para harcayabilen, parası olan bir kitle. Bir başka trend olacağını düşündüğümüz yatırım ise 5G yatırımlar. Yapay zekadan faydalanmak, ana hedeflerimizden biri olacak. Bunların haricinde ise bir başka önemli trend daha var; B2B e-ticaret (e-B2B)…”

“Asıl büyüme e-B2B tarafında görülecek”

DHL Türkiye CEO’su, müşterilerini e-B2B için teşvik etmeye başladıklarını ifade etti. e-B2B’nin kendileri için yeni bir oyun olacağını vurgulayan Tonguç, 2022 yılında asıl büyümenin B2B e-ticaret tarafından geleceğini kaydetti. Şirket CEO’su, B2B’nin dünyada düşüşte olduğunda bile Türkiye’de yükseliş eğilimde olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, Türkiye’nin diğer ülkelerden farkının “dayanıklılık” olduğunu ifade etti.

CEO’nun verdiği bilgilere göre şirket, geçtiğimiz yıl Covid-19 salgının başlarında ilk önce Çin, ardından İspanya ve İtalya’daki kapanmalardan çok etkilendi. Şirket, 2020 Nisan’da yüzde 50 küçüldü. Buna rağmen, 2020 Mayıs’tan sonra bir önceki yıla göre başa baş seviyeye gelindi. Tonguç, bu büyümenin e-ticaret sayesinde olduğunu ifade ediyor. Şirket, 2020 sonuna kadar çift haneli büyüdü; 2021’e de çok başarılı başladı.

VAT 22, şirketin ana gündem konularından biri

Şirketin gündemindeki en önemli konulardan biri ise VAT 22. Bilinildiği üzere Avrupa Birliği, KDV (VAT) 22’nin 1 Temmuz 2021’den itibaren geçerli olacağını duyurmuştu. Türkiye’nin Avrupa’ya değeri en çok 22 avro olan gönderi yollayan ülkeler arasında olduğunu dikkat çeken Tonguç, bu konularda müşterilerini erkenden eğitmeye başladıklarını ifade etti.

Mustafa Tonguç’un verdiği bilgilere göre, çoğu tüketici ABD pazarına yöneldi. ABD pazarında bu oran yaklaşık 800 dolar gibi bir yüksek rakam. ABD’nin en çok gönderi yolladıkları ülkeler arasında bulunduğunu söyleyen Tonguç, bu ülkeye yönelenlerin başarılı olacaklarını vurguladı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds