Ara
Close this search box.

Amazon, 2022’ye kadar ABD’nin en büyük perakendecisi olacak

Amazon
Amazon

Amazon’un ölçekli olarak en hızlı büyüyen işi, perakende işi oldu. Bu tespiti yapan JPMorgan analistlerinin tahminlerine göre, Amazon’un brüt ürün hacmi ABD’deki hem perakende hem de e-ticaret satışlarından daha hızlı bir şekilde büyüdü.

Ne Amazon ne de Walmart, üç aylık sonuçlarda brüt ürün hacmini açıklamadı. Buna rağmen JPMorgan analistleri, Amazon’un 2020 yılındaki brüt ürün hacminin yüzde 41 artarak, 316 milyar dolara ulaştığını tahmin ediyor. Amazon’un rakibi Walmart’ın brüt ürün hacminin ise yüzde 10 artarak 439 milyar dolara yükseldiği belirtiliyor.

JP Morgan analistleri Christopher Horvers ve Dough Anmouth, Amazon’un 2022 yılına kadar Walmart’ı geçerek ABD’nin en büyük perakendecisi olacağına inandıklarını ifade etti. Şirket analistleri, bu Amazon’un geniş kategorilere genişlemesine ve şirketin üçüncü taraf satışlarının büyüme oranlarına dikkat çekti. Jeff Bezos, geçtiğimiz aylarda Amazon’un 2020 yılında 150 milyondan fazla Prime abonesine sahip olduğunu ifade etmişti.

Amazon, ABD e-ticaret pazarındaki payını yüzde 39’a çıkardı

E-ticaret, Covid-19 salgını nedeniyle dünya çapında geliştir. İnsanların e-ticaret kanallarına yönelmesi, Amazon’un perakende alanındaki hakimiyetini daha da pekiştirdi. Salgının yayılmasının engellemesi için uygulanan kısıtlamalar, tüketicileri tuvalet kağıdından egzersiz malzemesine kadar çok sayıda ürün için Amazon’a yönelmesini sağladı.

Tüketiciler, bunların haricinde online market alışverişi için de Amazon’a güvendi. Covid-19 salgını nedeniyle yükselen satış eğilimi, Amazon’un e-ticaret pazarındaki pazar payını büyütmesini sağladı. JPMorgan, Amazon’un ABD e-ticaret pazarındaki payını 2014’ten 2020’ye kadar yüzde 39’a çıkardığını tahmin ediyor.

E-ticaret devi, 2020 yılında 7 milyar paket teslimatı yaptı

E-ticaretin hızla benimsenmesi,  Amazon’un diğer işlerinin de büyümesinde önemli bir rol oynadı. Bank of America analistleri, yaptıkları bir araştırmada, Amazon’un ABD’deki en büyük kargo şirketleri olma yolunda olduğuna dikkat çekti. Analistler, Amazon’un 2021 yılına kadar 7 milyar paket teslimatı yapacağını öngörüyor. Bu, UPS’nin ABD’de teslim etmesi beklenen 6 milyar paket teslimatını aşıyor.

Son yıllarda Amazon, UPS, FedEx ve ABD Posta Servisi’ne rakip olacak seviyede bir nakliye operasyonunu sessizce inşa etti. E-ticaret devi, sürekli artan depo kapasitesi ve teslimat istasyonları ile uçaklar, kamyonlar ve kamyonetler ile genişleyen bir lojistik operasyon sürdürüyor. Genişleyen teslimat ağı sayesinde, Amazon siparişlerini kendi teslimat araçları ile tüketicilere ulaştırdı. Amazon, şu an İngiltere’de başka markalar için teslimat hizmeti veriyor. Şirket, bu hizmeti ABD pazarına da taşımayı hedefliyor.

Tahminlere göre, Amazon 2020 yılında teslim ettiği 7,35 milyar paketin 5 milyarını kendi teslimat araçları aracılığıyla yaptı. UPS ve USPS’nin ise, sırasıyla 1,25 milyar ve 1,11 paket teslimatı yaptığı tahmin ediliyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds