Ara
Close this search box.

Alibaba, bulut tabanlı canlı e-ticaret hizmetini duyurdu

Canlı e-ticaret
Canlı e-ticaret

Alibaba, geçtiğimiz günlerde yıl sonuna kadar Filipinler’de yeni veri merkezi açacağını duyurmuştu. Şirket, bunun haricinde Endonezya’da da yeni bir veri merkezi açtı. Veri merkezleri, bulut bilişimlerin belirli ülke ve bölgelerde kapasitelerini artırmalarını sağlıyor. Alibaba, online alışveriş için tasarlanmış bulut tabanlı canlı e-ticaret hizmetini de piyasaya sürdü. Yeni hizmet sayesinde tüccarlar, Alibaba’nın sitesinden veya Alibaba Cloud’dan bulunan uygulamalardan canlı alışveriş özelliğini başlatabilecek.

Alibaba Cloud, 2020’de en başarılı bulut bilişim şirketi oldu

Çinli e-ticaret devi, böyle bir hizmetin Microsoft ve Amazon da dahil olmak üzere bulut pazarında ABD’deki rakiplerinden sıyrılacağına inanıyor. Alibaba Cloud, Asya-Pasifik bölgesinde yüzde 19,2’lik pay ile 2020 yılının sonunda en başarılı bulut bilişim şirketi olmuştu. Amazon, yüzde 10,5 pay ile bu sıralamada ikinci sırada kendine yer buldu. Alibaba, buna rağmen küresel pazarda Microsoft, Amazon ve Google’un hala gerisinde kaldı.

Alibaba, halka açık şirket olarak ilk zararını bildirdikten sonra bulut bilişim hizmetini kamuoyuna duyurmuştu. Çinli e-ticaret devi, tekelcilik soruşturması kapsamında Çin hükümeti tarafından 2,8 milyar dolarlık para cezasına çarptırılmıştı. Alibaba finans ve mali işler müdürü Maggie Wu, yeni işlere ve kilit stratejik alanlara yatırım yapacaklarını ifade etti.

Canlı e-ticaret nedir?

Canlı e-ticaret veya canlı ticaret olarak bilinen yeni alışveriş deneyimi, online alışveriş için gelişmiş bir yol sunan bir hizmettir. Canlı e-ticaret, müşterilerin canlı yayın yoluyla alışveriş yapmalarını sağlıyor. Hizmet, Çin’de çok popüler hale geldi ve Asya’nın diğer bölgelerine de genişledi. Canlı akış alışverişi genellikle, müşterilerin doğrudan canlı yayın yoluyla satın alabilecekleri ürünler hakkında konuşan bir sunucuyu içerir. Çin’de çok popüler hale geldi ve Asya’nın diğer bölgelerinde büyümeye devam ediyor.

Canlı e-ticaret, küçük ve orta ölçekli perakendeciler için geliştirilmiş bir hizmettir. Canlı e-ticaret hizmetleri ile perakendecilerin müşterileri ile birlikte gelişen bir ekosistem oluşturmasına olanak tanır. Birçok yazılım firması, canlı alışveriş uygulamalarını piyasaya sürüyor. Bu uygulamalar sayesinde e-ticaret perakendecileri canlı alışveriş seçeneklerini müşterilere sunabiliyor. Bu tarz canlı yayınlarda ürünler gerçek zamanlı olarak tanıtılıyor, ürün hakkında bilgiler veriliyor ve ürünler üzerinde indirim uygulanabiliyor. Bu canlı yayınlara farklı fenomenler de katılıyor; bu sayede marketing açısından güçlü bir marka kimliği oluşmuş oluyor.

Canlı e-ticaret, Facebook ve Youtube gibi sosyal medya araçları ile de yapılıyor. Bu platformlar sayesinde gerçek zamanlı ürün satmak daha kolay ve hızlı hale geliyor. Dünyada yaklaşık 200 ülkede günde ortalama 30 bin canlı e-ticaret yayını yapılıyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds