Ara
Close this search box.

E-ticaret liderleri, e-ticarette chatbotların geleceğini konuştu

chatbot
chatbot

Moderatörlüğünü ELC jüri üyelerinden Fenerbahçe SK E-Ticaret Direktörü Gülce Şeneren’in yaptığı online çalıştaya; Hediyesepeti Kurucu Ortağı İlyas Erimiş, Suwen Dijital Pazarlama Direktörü Gökhan Özkan, CBOT CEO’su Mete Aktaş, Greyder E-Ticaret Müdürü Ceyhun Kuyumcu, Zendesk Türkiye ve Güney Avrupa Yöneticisi Alper Aras ve WORLDEF Enterprise Amazon Danışmanı ve İçerik ve Rapor Sorumlusu Batuhan Demirel katıldı.

Günümüzde chatbotlar ve chatbotların geleceği

Programda; chatbot nedir, ne yapar; online müşteri ilişkilerinde otomasyon için kullanılan uygulama ve yöntemler nelerdir; chatbotların avantajları ve dezavantajları; chatbotların performans ölçütleri gibi konular ele alındı. Ayrıca, e-ticarette müşteri sadakatini artırmak için yapılması gerekenler, online müşteri ilişkilerinde otomasyonun müşteri sadakatini arttırmada etkisi, e-ticaret sektöründe kullanılan chatbotlara alternatif olarak kullanılabilecek araçlar, e-ticarette chatbotların geleceği gibi başlıklar da konuşuldu.

Çalıştayın sonrası hazırlanan raporda, “Günümüz teknolojisi göz önüne alındığında, tüm iş yükünü bu araçlara yıkmak mümkün değil. Dolayısıyla, canlı müşteri hizmetleri ve chatbotları doğru oranlarda ve doğru entegrasyonlarla kullanan şirketlerin yakın gelecekte ön plana çıkacağını rahatlıkla öngörebiliriz.” denildi.

Çalıştayın detaylı raporunu ücretsiz indirmek için tıklayın!

Chatbot nedir?

Chatbot, önceden tanımlanmış bir dizi koşul, tetikleyici ve/veya olaya dayalı olarak müşterilerle etkileşimleri otomatik olarak simüle etmeye yardımcı olan ve yapay zeka ile işleyen yazılımdır. Chatbotlar, online müşteri ilişkileri yönetimi otomasyonunda en sık başvurulan yöntemlerin başında gelmektedir.

Pandemi sürecinde hızla büyüyen e-ticaret sektöründe artan kullanıcı talebi ile birlikte kesintisiz hizmet akışının günün her saati sağlanması öne çıktı. Alıcıların artan ihtiyaçlarını karşılamak ve online müşteri ilişkilerinde otomasyonun sağlanması, firmalar için önemli bir hale geldi. Bunun sonucunda, artık sohbete dayalı chatbot (sohbet robotu) pazarlaması yolu ile müşteri odaklı uygulamaları güçlendirebilen yapay zeka ile çalışan chatbotlar hayatımızın bir parçası haline gelmeye başladı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds