Ara
Close this search box.

Amazon Prime Day ekosistemde rekabeti artırıyor

Amazon Prime
Amazon Prime

Amazon Prime Day’in yapılacağı günlerde Walmart ve Target gibi rekabetçi perakendeler de stratejik davranarak, kendi etkinliklerini düzenledi. Bu etkinlikler, rekabetin artmasına neden oluyor. Promosyonlar ve teklifler müşteriler için olumlu olsa da, böyle rekabetçi bir piyasada duyulmak zorlaşabiliyor. Pazarlamacılar, giderek artan rekabet nedeniyle kendilerini farklılaştırmanın ve diğer markalardan sıyrılmanın yollarını arıyor.

Rakuten, yüzlerce mağaza ve markayı kapsayan yüzde 10’luk geri ödeme kampanyası olan “Shop Like Winner” etkinliğini 9 Haziran günü duyurdu. Prime Day, Walmart ve Target etkinlikleri de bu geri ödeme kampanyasında yer alacak. Rakuten Rewards Başkanı Kristen Gall, perakendecilerin farklı kampanyalar sunduğu bu dönemin, alışveriş yapmak için en iyi zaman dilimi olduğunu ifade etti. Gall, elektronik, mutfak ve ofis malzemelerinde de büyük indirimlerin olacağını vurguladı.

Amazon Kidemli Proje Yöneticisi Nicola Jue, artan rekabetle birlikte Amazon’un tüketicilere deneyim, enerji, heyecan, duygu ve neşe aktaracağını söyledi.

Amazon, KOBİ’lere odaklanacak

Amazon’un yeni yayınlanan 30 saniyelik video promosyonu, tüketicilerin kaçırmak istemeyeceği fırsatlar vaat ediyor. Reklamda şu ifadeler yer alıyor; “Mutfağınızı, bahçenizi, oynadığınız oyunu hatta kutlama şeklini bile değiştirebilirsiniz. Bu nedenle, Prime Day günlerinde başka planınız varsa, planınızı değiştirin!”

Amazon, bütün bunların haricinde KOBİ’lerin faydalarına odaklandı. Şirket, kısa süre önce KOBİ satıcılarından alışveriş yapan müşterilere 10 dolarlık Amazon Prime Day kredisi vermeye başlamıştı. KOBİ kupon kampanyaları, geçen yıl ekim ayında ertelenen; buna rağmen rekor satışlara ulaşan Prime Day’in tekrarı olacak.

Amazon, 6 yıldır Prime Day etkinliğini düzenliyor; ancak bu yıl düzenlenen etkinlik, en erken yapılan etkinlik olarak kayıtlara geçecek. E-ticaret devi, iki milyonluk ürün hacmini KOBİ işletmeleri için ön plana çıkarttıklarını ifade etti. ABD merkezli şirket, daha küçük satıcıları yönlendirmek için “Support Small” adında KOBİ vitrini de işletiyor.

Amazon Prime Day nedir?

Yaklaşık 2 milyondan fazla teklifi kullanıcılarla buluşturacak olan Amazon Prime Day, 21-22 Haziran’da yapılacak. Prime Day, Amazon’un Black Friday’i olarak biliniyor. Her online perakendeci şu anda yıllık Black Friday gibi rekabete hazırlanıyor. İndirimler ve fırsatların özel günü, sadece Amazon Prime üyelerine özeldir. Bu sebeple tekliflerden faydalanmak için Amazon Prime üyesi olmak gerekiyor. Amazon, Prime Day süresince birkaç dakikada bir yeni fırsatlar vaat ediyor. Bu yıl üyeler, 7 ve 20 Haziran tarihleri ​​arasında Amazon’un mağazasında küçük işletme ürünlerine 10 dolar harcadıklarında Prime Day’de harcamak üzere 10 dolar kredi kazanıyorlar. Promosyona dünya genelinde 300 binden fazla satıcı dahil edildi. Bu rakam, geçen yılın iki katından fazla.


Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds