Ara
Close this search box.

Türkiye ile Azerbaycan arasında e-ihracat artıyor

e-ihracat
e-ihracat

E-ticaret, Covid-19 salgınının da etkisi ile günlük hayatın önemli bir noktası haline geldi. Yapılan çalışmalar, e-ticarette yaşanan yükselişin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini gösteriyor. Bu süre zarfında yeni kurulan şirketler de e-ticaretin gelişmesinde kritik bir rol oynuyor. Bu kapsamda kurulan şirketlerden biri olan Brendfoni, kardeş ülke Azerbaycan ile Türkiye arasında e-ihracat köprüsü kurdu. Brendfoni, 2021 Haziran ayı itibariyle 500 milyon liralık ciro hedefliyor.

İki ülke arasındaki e-ihracat 2020’de 1 milyar liraya ulaştı

Brendfoni İş Geliştirme Direktörü Nicat Ahmadov, Ar-Ge dönemi olarak adlandırdıkları iki yıl boyunca Azerbaycan’ın en güçlü e-ticaret lojistiği altyapısını kurduklarını ifade etti. Ahmadov, 2021 yılında Türkiye’deki perakende markalarını 2 milyar liralık potansiyele sahip Azerbaycan pazarı ile buluşturduklarını vurguladı.

Nicat Ahmadov, nisan ve mayıs aylarında e-ticaret satışlarındaki artışa işaret ederek, bu aylarda yoğun siparişler gördüklerini ifade etti. Ahmadov, iki ülke arasındaki e-ihracat potansiyelinin 2020 yılında 1 milyar liraya ulaştığını kaydederek, Covid-19 salgını nedeniyle Azerbaycan’daki tüketicilerin de online alışverişe yöneldiğini; son 1 aylık periyotta online alışverişte yüzde 60’ın üzerinde artış gözlemlediklerini vurguladı. Bu eğilim, Anneler Günü nedeniyle markaların uyguladıkları kampanyalara yönelen Azerbaycanlı tüketicilerin yoğun ilgisinden kaynaklanıyor.

Brendfoni, BDT pazarına açılmayı hedefliyor

Ahmadov, şunları söyledi; “Markalara sadece ülke içinde satış yapmamayı öneriyoruz. E-ticareti sınır ötesine taşıyarak önemli bir misyon üstlendik. Şirketimiz üzerinden e-ihracat yapan markalar, kazanmaya devam ediyor. Türkiye’deki perakende markalarını Azerbaycan pazarıyla buluşturuyoruz. Azerbaycan pazarı, yıllık olarak yaklaşık 2 milyar liralık potansiyele sahip. 2023 sonuna kadar Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Özbekistan, Beyaz Rusya ve Türkmenistan’ı kapsayan Bağımsız Devlet Topluluğu (BDT) bölgesine genişlemeyi hedefliyoruz.”

Brendfoni hakkında

Brendfoni.com.tr teknolojik altyapısı, seçkin markaları bir araya getiren e-ticaret platformudur. Şirket, 20 yılı aşkın uluslararası kargo ve taşıma deneyimine sahip. 2020 yılı itibarı ile e-ticaret platformu kuran Brendfoni; Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Gürcistan, Rusya ve Ukrayna olmakla toplam 260 milyonu aşan popülasyona hizmet ediyor. Brendfoni altyapısı ile birlikte Türkiye, Amerika, Avrupa ve Çin’deki dünya devi markaları bölgedeki online müşterilere sunuyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds