Ara
Close this search box.

Amazon Avrupa pazarında öne çıkan 10 moda markası

Amazon Avrupa
Amazon Avrupa

ABD e-ticaret devi, dünyanın dört bir yanındaki ülkelerde yerini sağlamlaştırmaya devam ediyor! Amazon Avrupa da bu pazarlardan biri. Amazon gerçek bir moda lideri olmasa da bu pazarlar aracılığıyla moda perakendecileri tarafından hala çok fazla gelir elde ediliyor.

Ecommercenews’te yer alan habere göre, e-ticaret otomasyon platformu Lengow ve araştırma şirketi DataHawk, Amazon Avrupa ve online giyim pazarı hakkında bir araştırma yayınladı. Lengow ve Data Hawk; Mayıs 2020’den Mayıs 2021’e kadar Amazon Avrupa pazarında bulunan Amazon İngiltere, Amazon Almanya, Amazon Fransa ve Amazon İtalya’daki giyim kategorisinde en çok satış yapan 100 satıcıyı analiz etti. Çalışmada, Amazon’daki en iyi 10 moda markası mercek altına alındı.

Fruit of The Loom, her pazardaki ilk 10 listesinde bulunan tek marka oldu

Açıklanan verilere göre, ilk 10’da ismi bilinmeyen birçok marka yer aldı. Bunun haricinde, dört pazarda bulunan ünlü markalar da en iyi markalar arasında kendilerine yer buldu. Örnek vermek gerekirse; Calvin Klein, Birleşik Krallık, İtalya ve Fransa’da ilk 10 moda markası içerisinde yer aldı. Diğer taraftan Puma ve Tommy Hilfiger; Almanya, İtalya ve Fransa pazarlarında en çok satış yapan markalar arasında bulundu. Lengow’a göre bu veriler, Amazon Avrupa’da tek tip marka stratejisine işaret ediyor.

Fruit Of The Loom, her pazardaki ilk 10 listesinde bulunan tek marka oldu. Amerika merkezli moda markası, cazip fiyatları nedeniyle tercih ediliyor. Şirket, dağıtım stratejisini sadece Amazon üzerinden yürütüyor. Buna ek olarak, moda markasının ABD’de online mağazası bulunuyor.

Amazon Avrupa, mağazaları ile markalara güven sağlıyor

Yapılan çalışma, en iyi moda markalarının Amazon mağazasına güvendiğini gösterdi. Lengow, tanınmış markaların tutarlı imaj oluşturmak için Amazon mağazalarında yer aldığını vurguluyor. Amazon mağazaları, markaların trafiğini artırmaya ve rekabette bir adım öne çıkmaya yardımcı oluyor.

Açıklanan verilere göre, temel ürünler popülerliğini koruyor. İlk 10 sırada; iç çamaşırı, şort ve tişört gibi ürünler bulunuyor. Lengow, bu ürünleri “ soyunma kabininde denenmeyen ürünler” olarak ifade ediyor. Bunun yanı sıra ilk 10’da toplu şekilde satılan temel ürünler de yer alıyor. Listelerde 6’lı, 10’lu hatta 18’li paketler bulunuyor.

Amazon Almanya ve İtalya’da bulunan markaların yarısı yerel markalar oldu

Bir başka ilginç bulgu ise, Amazon Almanya ve Amazon İngiltere’deki markaların yarısının ulusal olması oldu. Amazon’un Fransa ve İtalya pazarında ise bu durum böyle değil. Amazon Avrupa’nın domine ettiği pazarlarda, ulusal markalar daha fazla çaba sarf ediyor.

Cdiscount, yüzde 42,9 oranı ile Amazon haricinde en çok tercih edilen pazaryeri oldu. Cdiscont’u yüzde 38,1 ile Spartoo, yüzde 37,4 ile eBay, yüzde 25,9 ile La Redoute, yüzde 13,7 ile Zalando, yüzde 9,3 ile Privalia takip ediyor.

Amazon Avrupa’da nasıl mağaza açılır?

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds