Ara
Close this search box.

Amazon’da satış için 5 temel adım

Amazon'da satış
Amazon'da satış

Amazon dünyanın en büyük e-ticaret pazaryeridir. Amazon sayesinde dünyanın her yerine satış yapılabilir. Uzakdoğu’dan Avrupa’ya, Orta Doğu’dan Amerika’ya kadar birçok bölgede Amazon mağazası bulunuyor. Amazon Amerika ve Amazon Avrupa’da nasıl satış yapılır sorusunun cevabı çok komplike ve çok uzundur. Ancak Amazon’da satışa başlamak için bazı temel 5 adım yeterli olacaktır.

Amazon’da satışa nasıl başlanır?

  1. Amazon satıcı hesabı oluşturun!

Amazon’da satış yapmak için öncelikle satış hesabı oluşturmanız gerekiyor. Amazon’da profesyonel satış yapmanın ücreti aylık 35 dolardır.

Amazon’da kayıt işlemi oldukça basittir:

  • “Amazon Services” web sayfasındaki “sign up” tuşuna tıklanır.
  • İşletmenin bulunduğu ülke ve firma tipi seçilir. İsteyenler, bireysel olarak da kayıt olabilir.
  • İşletmenin yasal adı, resmi belgelerde olduğu gibi yazılır.
  • Amazon’un Hüküm ve Koşulları kabul edilir.
  • Şirket, iletişim, intifa hakkı sahibi ve banka hesap bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurulur.
  • Sonraki aşamada kredi kartı bilgileri verilir. Hesap bakiyesinde en az 30 dolar olması gerekiyor; kayıt ücreti bu kredi kartından çekilecektir. Telefona gelen kodu girdikten sonra yapmanız gereken şey Amazon’un hesabı onaylamasını beklemeniz.
  • Satıcı hesabı onaylandıktan sonra Amazon’da satış yapmaya başlayabilirsiniz!

2. Profilinizi ayarlayın!

Hesabınız onaylandıktan hemen sonra satış yapmaya başlayabilirsiniz; ancak satış yapmadan önce profil düzenlemeleri yapmak çok önemlidir. Profiliniz, müşterilere kim olduğunu anlatan vitrindir. Düzenlediğiniz profil ile müşterilere uzun vadede Amazon’da satış yapabilirsiniz.

Kendiniz hakkında olan bölümde, işinizin arkasındaki hikaye ve satış politikanız hakkında bilgiler verebilirsiniz. Gönderim ve iade politikası konusunda da net olun. Bunun haricinde, yaptığınız satışların Amazon’un da politikalarına uygun olması gerekiyor. Mağazanıza logo eklemeniz, dışarıdan daha profesyonel bir görüntü vermenizi sağlayacaktır. Alıcılar bu sayede sizi ve mağazanızı tanıyabilir ve hatırlayabilir. Mağazanızın müşterilerin gözünde tanınması, satışlarınızı hiç şüphesiz artıracaktır.

3. Ürünleri ekleyin!

Sonraki aşamada yapmanız gereken şey, ürünleri Amazon’a yüklemektir. Hangi ürünlerin rekabette öne çıktığını öğrenmek için bu işlemden önce araştırmalar yapılması gerekiyor. Maliyet, ürün seçimi konusunda çok kritik bir rol oynuyor. Benzer ürünlere bakarak Amazon’da ürünleri hangi fiyata satabileceğinizi araştırabilirsiniz. Bir ürünün size makul bir kâr kazanıp kazandırmayacağını bilmeniz için maliyeti bilmeniz gerekiyor. Maliyet hesabı yaparken, teslimat ve satış ücretlerini de bu hesaba dahil edin!

Amazon’daki ürünlerinizin şu anki pazarda çok benzerleri olup olmadığını; bu ürünlerin kaç satıcıda bulunduğa dair araştırma yapın. Ayrıca, ürünlerinizin hangi kategoriye ait olduğundan emin olun. Bunun yanında, satmak istediğiniz öğelerin satılması yasaklanan ürünler olmaması gerekiyor. Pazar önerilerini takip edin ve satışlarınızın artmasını sağlayacak listeler oluşturun. Ürünlerinize görüntüler ekleyin; etkileyici başlıklar ve ayrıntılı açıklamalar yazın.

4. Ürünleri teslim edin!

Ürünü sattıktan sonraki aşama, teslimat aşamasıdır. Bunun için Amazon Fulfillment’i kullanabilirsiniz. Amazon Fulfillment; depolama, paketleme ve gönderim açısından kullanışlı bir teslimat yöntemidir. Teslimatı kendiniz yapmaya karar verirseniz, zamanında teslimat yapmaya özen gösterin. Düşük maliyetli teslimatları tercih edin. Amazon, ürünün satıldığını size bildirmek için bir e-posta gönderecek, ürünün sevkiyatından ise siz sorumlu olacaksınız. Amazon’un politikaları gereği siparişlerin 48 saat içerisinde teslim edilmesi gerektiğini de unutmayın! Müşterileri siparişlerle ilgili sık sık bilgilendirin. Amazon’da satış için iyi bir müşteri hizmeti vermeniz gerektiğini unutmayın!

5. Ödemenizi alın!

Satışını yaptığınız ürünün ödemesini almak son adımdır. Satışlarınızın ödemesi, banka hesabına yatırılıyor. Amazon, bunun için satıcılara teyit e-postası da gönderiyor. Ödeme, tüm çabalarınızın ödülüdür ve işinizi devam ettirmek için bir motivasyon kaynağıdır!

“Amazon’da Profesyonel Satış Danışmanlığı ve Yönetimi” İçin Tıklayın!

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds