Ara
Close this search box.

Instagram, mağazasına “Drops” adlı yeni özellik ekledi

Drops
Drops

Instagram’ın Drops özelliği, Mağaza sekmesinin üst kısmında uygulamada kendine yer bulacak. Instagram kullanarak alışveriş yapanlar, ürünlerle ilgili hatırlatma mesajları alacak. Kullanıcılar, bunun haricinde koleksiyonlarda arama yapabilecek.

Platform tarafından sağlanan diğer alışveriş hizmetlerinde olduğu gibi, tüketiciler Drops alışverişlerini üçüncü taraf web sitelerini ziyaret ederek değil, Instagram uygulaması üzerinden yapabilecek. Bu model, Instagram’ın alışveriş gelirlerinin artmasını sağlayacak.

Drops ile ürün lansmanları tek bir yerden görülebilecek

Bunun haricinde Instagram, Covid-19 salgınının etkisinden çıkmaya çalışan satıcılara satış ücreti uygulamaktan vazgeçti. Bu strateji, sosyal medya devinin TikTok gibi rakipleriyle online alışveriş pazarında daha iyi bir şekilde rekabet etmesini sağlayacak.

Instagram, ürünlerle ilgili hatırlatma bildirimlerini 2019 yılında uygulamaya yerleştirdi. Bu özellik platforma eklenmeden önce, Instagram’da satış yapan markaların satışlarında düşüşler yaşanıyordu. Hill House Home, Adidas, Dragun Beauty gibi markalar, bu özelliğin kullanıcılar için çok önemli olduğunu vurguluyor.

Yeni Drops özelliği ile birlikte, kullanıcılar ürün lansmanlarına tek bir yerden bakarak daha rahat bir şekilde alışveriş yapabilecek. Şu anda, Drake x NOCTA “Cardinal Stock”, Wren + Glory, Charlotte Tilbury Exclusive Pillow Talk Lips & Dreams, Lashes Kit gibi markaların lansmanları duyurulan yeni özellik ile birlikte Instagram mağazasında bulunuyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds