Ara
Close this search box.

Hepsiburada, ABD’de halka arz için başvuru yaptı

Hepsiburada
Hepsiburada

Covid-19 salgını, e-ticaret satışlarının yükselmesine neden oldu. Diğer ülkelerde olduğu gibi birçok Türk firması da bu süre zarfında birçok başarı elde etti. Online market uygulaması Getir; Londra, Paris ve Amsterdam’da açıldı. Online pazaryeri Trendyol, 11 milyar dolar değerlemeye ulaştı. Oyun firması Peak, geçtiğimiz yıl 1,8 milyar dolara Zynga’ya satıldı. Bunlar Türk e-ticaret firmalarından bazılarının başarıları olarak gösterilebilir.

Hepsiburada, geçtiğimiz yıl nasıl bir tablo çizdi?

Hepsiburada, 2019 yılında 2,6 milyar lira gelir elde etmişti. 2020 yılında ise gelirini neredeyse üçe katlayarak, 6,4 milyar liraya yükseltti. Hepsiburada’nın brüt emtia değeri 8 milyar liradan 17 milyar liraya yükseldi.

Platform kullanıcılarının sayısı da arttı. Hepsiburada müşterilerinin sayısı, 6,5 milyondan 9 milyona yükseldi. Pazar payının ise yüzde 17 olduğu açıklandı. Pazaryerinin borçları ise 1,2 milyar liradan 2 milyar liraya çıktı. Hepsiburada’nın 347 milyon lira banka kredisi de bulunuyor.

ABD’de halka arzında Türk e-ticaret devine Morgan Stanley, Goldman Sachs, Bofa Securities ve UBS Investment Bank aracılık edecek. Hepsiburada hisselerinin yüzde 75’i Doğan ailesi mensuplarına, kalan yüzde 25’i ise Franklin Templeton’a ait.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds