Ara
Close this search box.

Avusturya’da online alışveriş popülaritesini artırıyor

Online alışveriş
online alışveriş

Mastercard Avusturya tarafından yapılan bir araştırma, 18 yaş üstü 3 bin 500 Avusturyalı tüketiciye odaklandı. Buna göre Avusturyalı tüketicilerin yüzde 71’i, Covid-19 salgını ortaya çıktığından beri daha fazla online alışveriş yapıyor. Açıklanan rakamlara göre, tüketicilerin yüzde 85’i ayda en az bir kez internetten alışveriş yapıyor.

Avusturyalı tüketiciler arasında popüler online alışveriş kategori; teknoloji

Avusturya’da müşterilerin en çok ilgi gösterdiği kategori ise teknoloji ürünleri. Tüketicilerin yüzde 62’si teknoloji ürünlerini online alışveriş yaparak satın alıyor. Diğer popüler ürün kategorileri arasında; moda ve giyim, (%61), kitap, masa oyunları ve oyuncaklar (%58), uçak ve otel rezervasyonları (%54) ve kültürel etkinlikler biletleri (%54) yer alıyor.

Mastercard Avusturya tarafından yürütülen araştırmaya göre, Avusturyalı tüketicilerin yüzde 88’i kredili satışı tercih ediyor. Diğer popüler ödeme yöntemleri arasında yüzde 74 ile kredi kartı ve yüzde 73 ile otomatik ödeme yer alıyor. Avusturya tüketicilerinin yüzde 59’u peşin ödemeyi, yüzde 48’i ise PayPal’ı tercih ediyor.

Mastercard Avusturya İş Geliştirme Direktörü Piotr Kwasniak, kredili satış ve peşin ödemenin e-ticarette hala yaygın olmasının kendileri için şaşırtıcı olduğunu söyledi. Kwasniak, bu tarz ödeme yöntemlerinin diğer yöntemlere göre daha fazla zaman gerektirdiğini vurguladı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds