Ara
Close this search box.

Amazon Prime Day, 21-22 Haziran’da yapılacak

Amazon Prime
Amazon Prime

Amazon Prime Başkan Yardımcısı Jamil Ghani, Prime kullanıcılarının 2 milyondan fazla teklife ulaşabileceğini söyledi. Amazon Prime Day, şirketin yıllık gelirlerinin yaklaşık yüzde 2’sini oluşturuyor. 21 Haziran gece yarısı başlayacak olan Amazon Prime Day indirimleri, Türkiye’de de yapılacak. İndirimler, 22 Haziran gün sonuna kadar devam edecek.

2015 yılında piyasaya sürülen Prime Day, genellikle temmuz aylarında yapılıyordu. İndirim kampanyası, yeni Prime aboneleri kazanmak, Amazon’un ürün ve hizmetlerini tanıtmak ve alışveriş satışlarının artması için tasarlanmıştı. Prime Day, en başından beri Amazon için gelir yükseltici bir faktör oldu. Bu etkinlik, yıllık gelirin neredeyse ortalama yüzde 2’sini oluşturuyor. Prime Day’in ortalama günlük satışlarda 10 kat artış sağlayabileceği ifade ediliyor.

Amazon Prime Day, pandemiden dolayı ertelenmişti

Amazon, geçtiğimiz yıl kargo sektöründe yaşanan sıkıntılardan dolayı Prime Day’i ekim ayına kadar ertelemek zorunda kalmıştı. Bu arada Amazon, vakaların artış gösterdiği Hindistan ve Kanada’da da bu yılkı Prime Day’i erteliyor.

Amazon CFO’su Brian Olsavsky, temmuzun yoğun bir tatil dönemine denk geldiği için Prime Day’in bu yıl haziran ayında düzenleneceğini ifade etti. Analistler, Prime Day’in geçtiğimiz yıl kapanma sürecinde sıkıntı yaşayan işletmelere fayda sağlayabileceğini vurguluyor.

Amazon, ikinci çeyrek gelirinin 110 milyar dolar ila 116 milyar dolar arasında olacağını tahmin ediyor. Bu, Prime Day’in gelirleri artırdığı anlamına geliyor. E-ticaret devi, şimdiden analistlerin beklentilerini aştı!

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds